Την παρουσίαση του «εθνικού μαχητικού αεροσκάφους της Τουρκίας», του KAAN, έκανε σήμερα, Δευτέρα, ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο πλαίσιο σχετικής εκδήλωσης με τον τίτλο “Century of the Future”.

Φορώντας μπουφάν πιλότου και γυαλιά ηλίου, ο Τούρκος πρόεδρος ανέβηκε στο KAAN και κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του είπε πως η Τουρκία βρίσκεται τώρα σε κάθε «πεδίο», στεριά, θάλασσα και στο υποβρύχιο, αέρα και Διάστημα.
Πρόκειται για ένα αεροσκάφος πέμπτης γενιάς που κατασκευάστηκε από την ΤAI στο πλαίσιο της αντικατάστασης των F-16 και με φόντο τη μέχρι και σήμερα άρνηση των ΗΠΑ να αναβαθμίσουν τα F-16 της Τουρκίας.Το σχέδιο κατασκευής του KAAN ξεκίνησε το 2016. Το αεροσκάφος έχει μήκος 21 μέτρων και μπορεί να φτάσει μέχρι και το 1,8 mach σε ταχύτητα χάρη στους δίδυμους κινητήρες του, οι οποίοι παράγουν, ο καθένας, μέχρι και 29.000 λίβρες (σ.σ. 13.000 κιλά) σε ώση. «Το όνομά του είναι KAAN, είθε το σπαθί του να είναι κοφτερό» έγραψε η τουρκική βιομηχανία σε ανάρτησή της. Η βιομηχανία αναφέρει επίσης ότι το KAAN έχει πολλά πλεονεκτήματα, όπως η χαμηλή ανιχνευσιμότητα από τα εχθρικά ραντάρ, ο εντοπισμός ζημιών κατά τη διάρκεια εμπλοκής με εχθρικά αεροσκάφη, μπορεί να στοχεύσει με ακρίβεια, ενώ διαθέτει και χώρο αποθήκευσης όπλων στο εσωτερικό του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ