Πρόκειται, όπως αναφέρει, “για τη μετακίνηση ενός συρμού από τον Σταθμό Παπάφη σε άλλον σταθμό που αποτυπώνει πώς θα λειτουργεί το δίκτυο σε ένα χρόνο που θα ολοκληρωθεί το έργο και τι θα βλέπουν οι μπροστινοί επιβάτες”

Ο κ Ταχιάος αναφέρει συγκεκριμένα στην ανάρτηση του

“Ότι το Μετρό της Θεσσαλονίκης δεν θα απουσίαζε από την προεκλογική αντιπαράθεση, είναι αυτονόητο. Δεν είναι λίγοι, όσοι μηδενίζουν την πρόοδο του έργου και αμφισβητούν πως βρίσκεται στην φάση της ολοκλήρωσής του. Και φυσικά, κάθε τι σχετικό με ένα έργο που βρίσκεται στον 18ο χρόνο της κατασκευής του, είναι λογικό να αντιμετωπίζεται με δυσπιστία.Από τον χειμώνα, το έργο έχει προχωρήσει πολύ μακρύτερα. Τέτοιες διαδρομές πραγματοποιούνται συχνά, σύμφωνα με το πρόγραμμα της αναδόχου κοινοπραξίας και με την ταυτόχρονη παρουσία στις σήραγγες περισσοτέρων συρμών ώστε να δοκιμάζονται όλα τα συστήματα.

Και όπως έχω ήδη δείξει, συρμός κινήθηκε (ηλεκτροκίνητα, με χειριστή) και στο μη ενεργοποιημένο τμήμα της βασικής γραμμής δηλαδή από το Σιντριβάνι μέχρι τον ΝΣΣ, με διέλευση και από τον ραγδαία Σταθμό Βενιζέλου.

Αυτό όμως απέχει από το να λέμε πως το μετρό είναι έτοιμο για λειτουργία όπως θα θεωρούσε φυσικό οποιοσδήποτε ανεξοικείωτος με το έργο πολίτης. Από κατασκευαστικής πλευράς, το έργο θα είναι ολοκληρωμένο σίγουρα πριν από το τέλος της χρονιάς και καθώς για την εμπορική λειτουργία του προηγούνται υποχρεωτικά ανεξάρτητες πιστοποιήσεις που εγγυώνται την ασφάλεια του μετρό και την επάρκεια των προσώπων και των διαδικασιών, αυτή τοποθετείται στις αρχές του 2024. Όσο για τον operator των πρώτων δέκα χρόνων λειτουργίας του, σε πολύ σύντομο χρόνο θα έχουμε νέα από τον εν εξελίξει διαγωνισμό ανάδειξής του. Stay tuned.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ