Αφού χάραξαν μια σχεδόν αυτοκτονική ενεργειακή πολιτική οι Ευρωπαίοι ηγέτες κάνουν τώρα σειρά προτάσεων για τους οικιακούς καταναλωτές με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας ενόψει του χειμώνα. Μία ανάλογη ανάρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter, η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, την ώρα που η Ρωσία ανακοινώνει ζοφερές προβλέψεις για τις τιμές του φυσικού αερίου.«Η μείωση της θερμοκρασίας στη θέρμανση ενός σπιτιού κατά μόλις 1 βαθμό Κελσίου μπορεί να εξοικονομήσει περίπου 7% της ενέργειας κατά τη διάρκεια ενός έτους», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν κάνει λόγο για «εντυπωσιακά αποτελέσματα» στην εξοικονόμηση ενέργειας από τη μικρή αύξηση της θερμοκρασίας κατά την ψύξη των σπιτιών τους καλοκαιρινούς μήνες. «Έξυπνοι τρόποι εξοικονόμησης ενέργειας εφαρμόζονται σε όλη την ΕΕ», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η ίδια αναφέρθηκε και στους τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας που ακολουθείται στα της κτίρια της Κομισιόν: «Για παράδειγμα, απενεργοποιούμε τη θέρμανση και την ψύξη στα περισσότερα κτίρια 1 ώρα νωρίτερα από ό,τι πριν, εξοικονομώντας το 3% της ετήσιας χρήσης ενέργειας. Επίσης, κλείνουμε ορισμένα κτίρια για το καλοκαίρι και διευκολύνουμε την εξ αποστάσεως εργασία».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ