Τιτάνιο αγώνα δίνουν περισσότεροι από 290 πυροσβέστες για να θέσουν υπό έλεγχο τη μεγάλη φωτιά που μαίνεται ανεξέλεγκτη από το μεσημέρι του Σαββάτου στη Ζήρια του δήμου Αιγιαλείας Αχαΐας, και έχει κάψει περισσότερα από 20 σπίτια, αυτοκίνητα και χιλιάδες στρέμματα δασικής έκτασης. Τέσσερις οικισμοί εκκενώθηκαν· απομακρύνθηκαν παιδιά από κατασκήνωση και ένοικοι ξενοδοχείου, ενώ πολίτες μεταφέρθηκαν με αναπνευστικά προβλήματα και εγκαύματα στο νοσοκομείο…

Με τη φωτιά να καίει εκτός ελέγχου, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τέθηκαν σε ισχύ στη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου και παράλληλα έκλεισαν τμήματα της νέας και της παλαιάς Εθνικής Οδού Πατρών-Κορίνθου.
Ο κρατικός μηχανισμός έχει τεθεί σε ύψιστο συναγερμό. Σε επιφυλακή βρίσκονται νοσοκομεία και το ΕΚΑΒ, ενώ στην περιοχή βρίσκεται και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Η φωτιά ξέσπασε στις 12:25 του Σαββάτου σε δασική έκταση· έλαβε πολύ γρήγορα επικίνδυνες διαστάσεις με τις φλόγες να μπαίνουν σε οικισμούς, εξ ου και εκκενώθηκαν αρχικά οι περιοχές Ζήρια, Καμάρες και Λαμπίρι για να ακολουθήσει εκκένωση και της ευρύτερης περιοχής του Λόγγου, καθώς οι φλόγες επεκτάθηκαν προς τις παραλιακές περιοχές.

Περίπου 110 πολίτες απεγκλώβισαν τα πλωτά σκάφη του Λιμενικού από τις παραλιακές περιοχές της Αιγιάλειας, Μπούκα, Λόγγος και Πεύκη, που είχαν αποκλειστεί λόγω της φωτιάς και τους μετέφεραν στο λιμάνι του Αιγίου. Ανάμεσά τους, 78 άτομα που διέμεναν στον ξενοδοχείο Long Beach στην περιοχή Λόγγος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ