Ο αρσιβαρίστας από το Ηράκλειο Αττικής Θοδωρής Ιακωβίδης με λίγα λόγια εξευτέλισε όλους τους αθλητικούς παράγοντες και την πολιτική ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου λίγο μετά την τελευταία του προσπάθεια στο Τόκιο. Είπε ο αθλητής μεταξύ άλλων:” Κλαίω γιατί τελείωσε όλο αυτό. Δυστυχώς δεν μπορώ να αποδώσω στό 100% και να έχω το κεφάλι μου ήσυχο για να κάνω προπόνηση και να μπορώ να αποδίδω αυτά που αρμόζει να αποδίδω στη σημαία που φοράω. Συγνώμη αν για κάποιους νομίζουν ότι το βάζω στα πόδια αλλά έχω κουραστεί πολύ και δεν αντέχω άλλο αυτή την κατάσταση. Είναι πολύ λυπητερό ντρέπεσαι να πας στον φυσιοθεραπευτή γιατί δεν σου παίρνει λεφτά επειδή ξέρει την κατάστασή σου. Είναι πολύ λυπητερό αυτό το πράγμα. Και εγώ δεν το αντέχω άλλο αυτό. Θέλω να σταματήσω Θέλω να ηρεμήσω…”Για τη σημερινή συγκλονιστική του μαρτυρία ο Θεόδωρος Ιακωβίδης μας είχε προετοιμάσει με όσα είχε πει στην ΕΡΤ και στο Γιώργο Καπουτζίδη λίγο πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων:

“Οι ανταγωνιστές μου έχουν τα πάντα από το κράτος τους, τους παρέχει τα πάντα, έχουν τη δουλειά τους, έχουν λυμένο το βιοποριστικό, εγώ αναγκάζομαι να αφήνω την προπόνηση στη μέση και να πηγαίνω να βγάλω το μεροκάματο”».

Κι όμως κανένα αυτί δεν ίδρωσε!
Μετά το σημερινό δεν χωράνε άποψεις και σχόλια. Είναι περιττό να γράψουμε για άλλες δαπάνες που γίνονται στον ελληνικό αθλητισμό Οι υπεύθυνοι για αυτήν την κατάσταση στην Ελληνική Ολυμπιακή ομάδα, στην ομοσπονδία άρσης βαρών στο Υπουργείο Αθλητισμού το μόνο που μπορούν να κλανουν ως ελάχιστο δείγμα αξιοπρέπειας είναι να υποβάλλουν την παραίτησή τους. Αναρωτιέμαι αν ντρέπονται ή δάκρυσαν όπως οι περισσότεροι Έλληνες βλέποντας αυτό το παληκάρι να λυγίζει και να ζητά συγγνώμη.

Όλοι εμείς πρέπει να ζητήσουμε συγγνώμη που τον αφήσαμε σε κακά χέρια. Στο πρόσωπο του βλέπουμε όλους αυτούς νέους Έλληνες και Ελληνίδες, τους κατοίκους αυτού του τόπου που αγωνίζονται, με άνισους όρους.

Στη συνείδησή μας ο Θοδωρής Ιακωβίδης είναι ο δεύτερος χρυσός ολυμπιονίκης στο Τόκιο. Άλλοι πρέπει να ψάχνουν τρύπα να κρυφτούν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ