Προσφυγικό Ελλάδα: Επεισόδια με ρίψη χημικών και δακρυγόνων προκλήθηκαν μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας στα Μεστά της Χίου και στο λιμάνι της Μυτιλήνης όπου είχαν συγκεντρωθεί οι κάτοικοι στην προσπάθειά τους να αποτρέψουν την άφιξη των αστυνομικών ενισχύσεων στα νησιά.
Προσφυγικό Ελλάδα: Σκηνικό πολέμου έχει στηθεί από χθες στα νησιά του ΒΑ Αιγαίου καθώς η κυβέρνηση επενδύει στις αστυνομικές δυνάμεις για να κάμψει τις αντιδράσεις των νησιωτών στα σχέδια της για επιτάξεις και δημιουργία κλειστών κέντρων για τους μετανάστες-πρόσφυγες που δέχονται οι περιοχές. Πλοία με αστυνομικούς και αυτοκίνητα αντιμετώπισης διαδηλωτών (αύρες) ξεκίνησαν υπό άκρα μυστικότητα από Λαύριο και Πειραιά μεταφέροντας 200-400 αστυνομικούς υπό την ηγεσία του διοικητή και του υποδιοικητή των ΜΑΤ με προορισμό τη Χίο και τη Μυτιλήνη.

Νύχτα τρόμου στη Μυτιλήνη
Σύμφωνα με το lesvosnews και την ιστοσελίδα «Στο Νησί» τα ξημερώματα το λιμάνι της Μυτιλήνης μετατράπηκε σε πεδίο μάχης με χρήση χημικών και φωτιές. Όπως σημειώνουν για περισσότερο από δύο ώρες εκτυλίχθηκε μια επιχείρηση πρωτόγνωρης βίας από 10 διμοιρίες ΜΑΤ που αποβιβάστηκαν από το πλοίο «ΠΗΓΑΣΟΣ» στις 2:30 μετά τα μεσάνυχτα.

Στις 9 το βράδυ έγινε γνωστό ότι το πλοίο «Πήγασος» θα ερχόταν τελικά στο λιμάνι της Μυτιλήνης. Στις 11to βράδυ σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ άρχισε να συγκεντρώνεται πολύς κόσμος που απέκλεισαν τις τρεις εισόδους του λιμανιού, στο Τελωνείο, το παλιό αρχαιολογικό μουσείο και στο άγαλμα της Ελευθερίας. Όπου όμως είχαν τοποθετηθεί και απορριμματοφόρα του Δήμου Μυτιλήνης. Μάλιστα όπως αναφέρουν με μόνη εξαίρεση τον αντιδήμαρχο καθαριότητας, κανένα στέλεχος της δημοτικής αρχής δεν εμφανίστηκε στο λιμάνι της Μυτιλήνης σε όλη τη διάρκεια της διαμαρτυρίας και των επεισοδίων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ