O πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας – Θράκης, Βύρων Θεολόγης τονίζει «υπάρχει πρόβλημα με την Ιταλία. Ήδη το υπουργείο Παιδείας ανέστειλε όλες τις εκπαιδευτικές εκδρομές που προγραμματίζονταν και προγραμματίζονται προς την Ιταλία, μέχρι νεωτέρας. Αλλά και πέραν αυτών των εκδρομών ποιος θα ταξιδέψει προς την Ιταλία όταν υπάρχουν τόσα κρούσματα του κορωνοϊού και θάνατοι; Το πιο πιθανό είναι, κάποιος που θέλει να ταξιδέψει, να αλλάξει προορισμό. Αυτό που μας ανησυχεί είναι τι θα γίνει με τα δωμάτια για τα οποία έχουμε κάνει κρατήσεις».

Πάντως, μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να υπάρχουν ακυρώσεις προκρατήσεων, ωστόσο, όπως λέει ο κ. Θεολόγης «τις επόμενες ημέρες θα φανούν οι επιπτώσεις. Ενδεχομένως προς την Τετάρτη».

Όπως λένε εκπρόσωποι τουριστικών πρακτορείων ήδη δέχονται τηλεφωνήματα από προβληματισμένους πελάτες, οι οποίοι δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να μην ταξιδέψουν τελικά υπό τον φόβο της εξάπλωσης του φονικού ιού.

Η Aegean με ανακοίνωσή της ενημερώνει ότι θα συνεχίσει τις πτήσεις της κανονικά προς όλους τους προορισμούς, συμπεριλαμβανομένης της Ιταλίας, μέχρι νεότερης ενημέρωσης. Ωστόσο, όσοι επιβάτες επιθυμούν από σήμερα και έως 20 Μαρτίου 2020, λόγω του κορονοϊού, να μεταθέσουν σε μεταγενέστερη ημερομηνία το εισιτήριό τους, προς οποιοδήποτε προορισμό του δικτύου, μπορούν να το πραγματοποιήσουν χωρίς rebooking fees.

Σε επιφυλακή τα πληρώματα πλοίων που κάνουν δρομολόγια Πάτρα-Ιταλία

Στο μεταξύ, σε επιφυλακή, λόγω του κορωνοϊού, βρίσκονται οι εταιρείες και τα πληρώματα των πλοίων που εκτελούν δρομολόγια στην Αδριατική από την Πάτρα στην Ιταλία και αντίστροφα.

Σύμφωνα με στελέχη των εν λόγω εταιρειών οι πλοίαρχοι και το προσωπικό έχουν λάβει ήδη μέτρα. «Δεν υπάρχει ακόμη κάτι το πολύ ανησυχητικό. Έχουμε αντιμετωπίσει και στο παρελθόν παρόμοιες καταστάσεις όπως ο έμπολα και ο ιός Sars πριν από χρόνια» λένε χαρακτηριστικά και προσθέτουν «εφαρμόζουμε όλες τις οδηγίες των ελληνικών και ιταλικών αρχών. Πάνω στα πλοία υπάρχουν εδικά kit για θερμομέτρηση των επιβατών, απολυμαντικά και αντισηπτικά καθώς γάντια και μάσκες αν χρειαστούν. Προς το παρόν είμαστε ψύχραιμοι και παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ