Η βραχύβια κράτησή του, που χαρακτηρίστηκε ιστορική από τα αμερικανικά ΜΜΕ, έφερε στην επιφάνεια όλο το βαρύ κατηγορητήριο για τον Αμερικανό πρώην πρόεδρο.
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, αντιμετωπίζει πλήθος ερευνών σε όλη τη χώρα, τόσο σε πολιτειακό, όσο και σε ομοσπονδιακό επίπεδο, για ζητήματα που σχετίζονται τόσο με την επιχειρηματική, όσο και με την πολιτική του σταδιοδρομία.

Στην υπόθεση των απόρρητων εγγράφων, ο Ντόναλντ Τραμπ αντιμετωπίζει 37 ποινικές κατηγορίες: 31 που σχετίζονται με την απόκρυψη πληροφοριών εθνικής άμυνας, πέντε που σχετίζονται με την απόκρυψη της κατοχής διαβαθμισμένων εγγράφων και μία κατηγορία που σχετίζεται με ψευδείς δηλώσεις. Σημειωτέον ότι τον περασμένο Απρίλιο, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ κατηγορήθηκε στο Μανχάταν για 34 κακουργηματικές πράξεις ως προς την εμπλοκή του, σε αυτό που οι εισαγγελείς περιέγραψαν ως «σχέδιο» για τον χρηματισμό προσώπων, ώστε να συγκαλύψει ένα πιθανό σεξουαλικό σκάνδαλο, προκειμένου να ανοίξει τελικά ο δρόμος για την υποψηφιότητά του για την προεδρία των ΗΠΑ, το 2016.

Ο ειδικός σύμβουλος που έχει αναλάβει την υπόθεση των απόρρητων εγγράφων, Τζακ Σμιθ, εξετάζει ακόμη τις προσπάθειες του Ντόναλντ Τραμπ να ανατρέψει την ήττα του στις εκλογές του 2020, όπως και τον ρόλο του στα γεγονότα που οδήγησαν στην έφοδο στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ, στις 6 Ιανουαρίου 2021. Παράλληλα, ένας εισαγγελέας στην πολιτεία της Τζόρτζια βρίσκεται στο τελικό στάδιο της έρευνας για τις προσπάθειες του πρώην προέδρου των ΗΠΑ να αντιστρέψει τα αποτελέσματα των εκλογών στην εν λόγω πολιτεία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ