Μια νέα τραγωδία συγκλονίζει το πρωί της Παρασκευής την Ηλεία. Ένα βρέφος -σύμφωνα με πληροφορίες ηλικίας 1,5 έτους- έχασε τη ζωή του πιθανότατα από εισρόφηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr, το μωράκι μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Βάρδας από τη Νέα Μανωλάδα που διαμένει η οικογένειά του και επιβεβαιώθηκε ο θάνατός του.

Το μωράκι παρουσίασε πυρετό το βράδυ της Πέμπτης και στη συνέχεια έντονη αδιαθεσία.

Το πρωί μεταφέρθηκε απο τους γονείς του στο Κ.Υ. Βάρδας και διαπιστώθηκε πως είχε καταλήξει…
Εισρόφηση ξένου σώματος
Ένα από τα πιο συχνά ατυχήματα που μπορεί να συμβεί στα παιδιά είναι η εισρόφηση ξένων σωμάτων στους βρόγχους . Είναι μια κατάσταση ιδιαίτερα επικίνδυνη γιατί μπορεί να οδηγήσει ακόμα και στο θάνατο του παιδιού. Οι πιο επικίνδυνες ηλικίες είναι από 14 μηνών έως και περίπου 3 ετών χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δε μπορεί να συμβεί και σε ακόμη μεγαλύτερα παιδιά. Στην πρώτη παιδική ηλικία ο λάρυγγας είναι σε ψηλότερη θέση από ότι στους ενήλικες, η νευρομυϊκή ανάπτυξη δεν έχει ολοκληρωθεί και λείπουν οι οπίσθιοι γομφίοι οδόντες και έτσι η είσοδος τροφής και άλλων ξένων σωμάτων στο λάρυγγα είναι πιο εύκολη. Συνήθως πρόκειται για μικρά αντικείμενα, κομμάτια από παιχνίδια, ξηρούς καρπούς, μικρά κόκκαλα από το φαγητό αλλά και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς.

Τα αντικείμενα εισέρχονται στο βρογχικό δέντρο παρασυρόμενα από το ρεύμα του αέρα της εισπνοής και ανάλογα με το μέγεθος τους μπορούν να σταματήσουν οπουδήποτε. Μπορούν δηλαδή να σταματήσουν στην τραχεία, στους κύριους ή και στους μικρότερους βρόγχους. Τα συνήθη συμπτώματα είναι η παρουσία αιφνίδιου βήχα, πιθανότατα κυάνωσης, βράγχους φωνής και συριγμός.

Εάν το ξένο σώμα σταματήσει στην τραχεία και την αποφράξει μπορεί να προκαλέσει άμεσα το θάνατο του παιδιού. Εάν παρασυρθεί στους περιφερικούς βρόγχους θα προκαλέσει αρχικά βήχα με ή χωρίς συριγμό και στα επόμενα 24ωρα θα προκαλέσει πνευμονία. Στα μικρά παιδιά με πνευμονία που επιμένει παρά τη θεραπεία, η πιθανή παρουσία ξένου σώματος είναι πολύ μεγάλη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ