Άγνωστοι πέταξαν σήμερα δεκάδες φόλες στον λόφο Φιλοπάππου με σκοπό να σκοτώσουν αδιακρίτως σκυλιά και γάτες, σύμφωνα με φιλόζωους και ιδιοκτήτες ζώων της περιοχής, που κατήγγειλαν το γεγονός στο LiFO.gr.

Εκμεταλλευόμενοι την απουσία καμερών, οι δράστες άφησαν λουκανικάκια που περιείχαν αγκίστρια, βίδες και ρινίσματα σε μία ακτίνα περίπου δύο χιλιομέτρων, όπως περιγράφει ο Γιώργος Τριανταφύλλου, ένας από τους ανθρώπους που μάζεψε με τα χέρια τους τις φόλες.

Οι παγίδες θανάτου έγιναν αντιληπτές στις 4:30 το μεσημέρι, όταν ο σκύλος μιας άλλης γυναίκας, της Αγγελικής Κωστοπούλου, έφαγε μερικά από αυτά τα λουκάνικα και άρχισε να σφαδάζει από πόνους. Αμέσως ειδοποίησε τους γύρω της, πολλοί από τους οποίους είχαν επίσης βγει με τα σκυλιά τους για βόλτα. «Είχε παντού, στα πλακόστρωτα, στις ελιές, στο χώμα. Το πρωί δεν υπήρχε τίποτα, τα έβαλαν το μεσημέρι», εξηγεί ο κ. Τριανταφύλλου. «Ήταν ακόμη κολλώδη, τα είχαν μόλις αφήσει, από την είσοδο στην πλευρά των Πετραλώνων».
Υπήρξε άμεση κινητοποίηση και δέκα άτομα μάζεψαν συνολικά πάνω από 100 φόλες, ενώ τουλάχιστον δύο σκυλιά κατέληξαν στο χειρουργείο με την τύχη τους να παραμένει αβέβαιη. Οι κτηνίατροι κάνουν προσπάθειες για να σώσουν τα σκυλιά που έφαγαν τις φόλες, καθώς δελεάστηκαν από το κρέας στο οποίο ήταν κρυμμένες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ