Οπρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλά στη Βουλή στο πλαίσιο της διαδικασίας συζήτησης και ψήφισης του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών για την άρση των περιορισμών για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού.

«Η σημερινή επέτειος της αποκατάστασης της Δημοκρατίας μας βρίσκει να παλεύουμε με τις συνέπειες της κλιματικής κρίσης. Παρά την επέλαση της φωτιάς δεν χάθηκε καμία ζωή, αποδεικνύεται ότι απέναντι στη μανία της φύσης κανένα μέτρο δεν θα είναι ποτέ αρκετό» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της Βουλής, ξεκινώντας την ομιλία του με αναφορά στα πύρινα μέτωπα ανά τη χώρα.

«Το φετινό καλοκαίρι μας βρίσκει με απανωτούς καύσωνες, ισχυρούς ανέμους, στη Ρόδο έχουμε επίμονους ανέμους που ξεπερνούν τα 6 μποφόρ εδώ και μέρες. Στη Ρόδο μετά τη 2η μέρα που η φωτιά είχε δείξει κάποια σημάδια ύφεσης, η φωτιά έκανε νέα μέτωπα. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι μεταφέρθηκαν οργανωμένα και εγκαίρως σε ασφαλή σημεία. Ευγνωμονούμε πυροσβεστική, πολιτική προστασία, ένοπλες δυνάμεις, αστυνομία, εθελοντές για την αυταπάρνησή τους», συνέχισε.Η συζήτηση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια ξεκίνησε το πρωί με τις τοποθετήσεις των εισηγητών και ειδικών αγορητών των κομμάτων και σύμφωνα με τη Διάσκεψη των Προέδρων ανάλογα με τον αριθμό των βουλευτών που θα θελήσουν να λάβουν το λόγο η ολοκλήρωση και η ψήφιση του νομοσχεδίου να ολοκληρωθεί αύριο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ