Το βασικό θέμα της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΚΟ της ΝΔ είναι το ζήτημα της πανδημίας. Αρχικά ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες του τέταρτου κύματος που σαρώνει την Ευρώπη, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο εμβόλιο.

Ο πρωθυπουργός περιέγραψε τους τέσσερις άξονες αντιμετώπισης της πανδημίας
Πρώτον δεν θα ξαναυπάρξει lockdown στην χώρα
Δεύτερον οι εμβολιασμένοι δεν θα επιβαρυνθούν με νέους περιορισμούς την ώρα που οι ανεμβολίαστοι πρέπει να προστατεύονται με ελέγχους και με περισσότερα τεστ.
Τρίτον η διαρκής ενίσχυση του ΕΣΥ ιδίως στις περιφέρειες που πιέζονται. Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί προκειμένου να προσθέσουμε ανθρώπινους πόρους στο ΕΣΥ, εκεί που έχουμε ελλείψεις, εφ όσον χρειαστεί θα επιτάξουμε και υπηρεσίες και προσωπικό. Ο υπουργός Υγείας έχει την απόλυτη εξουσιοδότηση να κινηθεί νωρίτερα.
Τέταρτον η συνεχής ενίσχυση του ρυθμού των εμβολιασμών».
Και ο πρωθυπουργός συμπλήρωσε: «Στην τελευταία έξαρση του ιού απαντάμε με ένα νέο κύμα εμβολιασμού. Έχουμε μπροστά μας ακόμη δύσκολες εβδομάδες, υπάρχει όμως και η αισιόδοξη πλευρά της πραγματικότητας. Μόνον τις τελευταίες ημέρες κλείστηκαν σχεδόν 200.000 ραντεβού για την πρώτη δόση και σχεδόν 300.000 για αναμνηστική δόση».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ