Λύση στο μπλόκο προς τους εμβολιασμένους πολίτες από χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης δόθηκε με απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης. Από το περασμένο Σάββατο (06.11.2021) όταν ίσχυσαν τα νέα μέτρα σε εστίαση και καταστήματα, δημιουργήθηκε αλαλούμ.Οι πολίτες από χώρες εκτός Ε.Ε., όπως η Ρωσία, η Σερβία, οι ΗΠΑ, η Αυστραλία κτλ., ενώ ήταν εμβολιασμένοι, δεν μπορούσαν να μπουν στα εστιατόρια, τα καφέ, τα καταστήματα γιατί η εφαρμογή των επιχειρήσεων δεν μπορούσε να αναγνωρίσει τα πιστοποιητικά εμβολιασμού τους! έτσι, με βάση τα νέα μέτρα, «έτρωγαν»… πόρτα!

Οι αντιδράσεις ήταν πολλές και σήμερα (09.11.2021), η γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή με ανακοίνωσή της ενημέρωσε τους καταναλωτές αλλά και τις επιχειρήσεις εστίασης, διασκέδασης και λιανικού εμπορίου για το πως θα μπαίνουν οι εμβολιασμένοι πολίτες χωρών εκτός Ε.Ε. σε εστίαση και καταστήματα.

Η είσοδος και η εξυπηρέτηση των πελατών που διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πρόσφατης νόσησης από χώρα εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα επιτρέπεται με απλή επίδειξη του έγχαρτου πιστοποιητικού και επίδειξη εγγράφου απόδειξης ταυτοπροσωπίας (διαβατήριο), χωρίς να απαιτείται ο έλεγχος με την ειδική εφαρμογή COVID Free GR, τονίζεται στην απόφαση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ