Με έναν εκτυπωμένο χάρτη σε Α2 με αποτυπωμένα περίπου 25 έργα της πόλης από το μετρό και την έκτη προβλήτα μέχρι το ντεκ της παλιάς παραλίας και τις παρεμβάσεις του δήμου στις γειτονιές εμφανίστηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Η συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Κωνσταντίνο Ζέρβα είχε σχεδόν κανονιστεί στην τελευταία επίσκεψη του πρωθυπουργού στην πόλη. Με αφορμή την συμμετοχή του δημάρχου Θεσσαλονίκης στο φόρουμ των Δελφών (αύριο Παρασκευή το απόγευμα σε συζήτηση για τη Θεσσαλονίκη) το ραντεβού ορίστηκε για σήμερα το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κατέβηκε στην Αθήνα με ατζέντα έργων όπου σε αυτόν τον τυπωμένο χάρτη έδειξε όλες τις εκκρεμότητες που έχει η Θεσσαλονίκη είτε για έργα που την ταλανίζουν χρόνια όπως το Μετρό, είτε για ελπιδοφόρα έργα του μέλλοντος όπως οι αναπλάσεις πλατειών (Αριστοτέλους, Διοικητηρίου, Ελευθερίας) , είτε ακόμα και για αξιοποίηση πρώην βιομηχανικών χώρων (Αλλατίνη) και μικρότερα έργα που τρέχει ο δήμος Θεσσαλονίκης όπως τις παρεμβάσεις στις γειτονιές της πόλης.

Από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήθελε να συνδυάσει την συνάντηση με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης με το άνοιγμα του τουρισμού και να στείλει το δικό του μήνυμα για τον οδικό τουρισμό που στηρίζει την ανάπτυξη της Βόρειας Ελλάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ατζέντα των έργων και το υπόμνημα του δημάρχου κυριάρχησε στην συζήτηση των δύο ανδρών με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να στέκεται τόσο στην επιλογή του ντεκ για την διαπλάτυνση της παλιάς παραλίας όσο και
στο μεγαλεπήβολο σχέδιο της ανάπλασης της Πλατείας Αριστοτέλους.

Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας συνομιλώντας με συνεργάτες του έδειξε ικανοποιημένος από την ανταπόκριση που είχε η δουλειά που γίνεται στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης ενώ δεν παρέλειψε να σημειώσει το εξελισσόμενο ενδιαφέρον του Πρωθυπουργού για τη Θεσσαλονίκη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ