Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προέβη ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ. Από τη βάση των τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων στα σύνορα με το Ιράκ, όπου βρέθηκε, συνοδευόμενος από τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων και άλλους ανώτατους αξιωματικούς, προκειμένου να επισκεφθεί στρατιώτες για τη γιορτή των μουσουλμάνων που σηματοδοτεί το τέλος του Ραμαζανιού, ο Ακάρ έστρεψε και πάλι τα πυρά του στην Ελλάδα.

Ο Ακάρ είπε ότι ενώ η Τουρκία συνεχίζει τον αγώνα της ενάντια στους τρομοκράτες στο Ιράκ και τη βόρεια Συρία, από την άλλη πλευρά, αγωνίζεται «μέρα και νύχτα για να προστατεύσει τα δικαιώματα τόσο της ίδιας όσο και της ‘τδβκ’ στο Αιγαίο, στη Μεσόγειο και την Κύπρο».

Επισημαίνοντας την επιλογή του διαλόγου με την Ελλάδα για την επίλυση των προβλημάτων και δηλώνοντας ότι «δεν υπάρχει άλλος τρόπος», ο Ακάρ δήλωσε ότι η Ελλάδα αύξησε την ένταση με προκλητικές ενέργειες. Τονίζοντας ότι αυτή η στάση είναι λανθασμένη, o Ακάρ δήλωσε πως «η Ελλάδα πρέπει να καταλάβει ότι δεν μπορεί να φτάσει πουθενά έτσι»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ