Με βάση τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα στη Λέσβο, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων του COVID-19, ολόκληρη η Π.Ε. Λέσβου τίθεται σε καθεστώς αυξημένης επιδημιολογικής επιτήρησης με εφαρμογή των κάτωθι περιοριστικών μέτρων:

Απαγόρευση λειτουργίας χώρων εστίασης και διασκέδασης από τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί.
Ανώτατο όριο 50 ατόμων για όλες τις δημόσιες και κοινωνικές εκδηλώσεις και συναθροίσεις, εκτός από αυτές στις οποίες εφαρμόζονται ειδικοί κανόνες, όπως για παράδειγμα στα εστιατόρια, τα θέατρα, τα σινεμά.
Μεγάλη διασπορά του κορονοϊού παρατηρείται τις τελευταίες εβδομάδες στη Λέσβο. Δέκα θετικά κρούσματα εντοπίστηκαν στο ΚΥ από τα δεκάδες δείγματα που πήρε η δομή υγείας στις 19 Αυγούστου, μετά από επαφές με γνωστά κρούσματα.

Πρόκειται ως επί το πλείστον για συγγενείς , συναδέλφους των κρουσμάτων που εντοπίστηκαν από την αρχή της εβδομάδας.

Επιπλέον θετική εντοπίστηκε εργαζόμενη στα χειρουργεία Μυτιλήνης και σήμανε συναγερμός στο νοσηλευτικό ίδρυμα. Ακόμα χθες το απόγευμα εντοπίστηκε θετική μια 60χρονη γυναίκα και σήμερα μια 85χρονη.

Από την αρχή της εβδομάδας στη Λέσβο έχουν εντοπιστεί 36 θετικά κρούσματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ