Εντός του 2022 θα καλύψουμε το χαμένο έδαφος της πανδημίας» εκτίμησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην ανοικτή Εκδήλωση της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΒ συμπληρώνοντας ότι «αυτό θα πρέπει να γίνει με μία ανάπτυξη που θα περιορίζει τις ανισότητες».

Η Ελλάδα, όπως τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντιμετωπίζει τρεις προκλήσεις:

  1. Μία πολιτική με χαμηλότερους φόρους που δεν θα διακινδυνεύει την μακροοικονομική ισορροπία
  2. Διαρθρωτικές αλλαγές, μεταρρυθμίσεις. «Ουδέποτε αναστείλαμε τις μεταρρυθμίσεις και τώρα που τελειώνει η πανδημία θα πατήσουμε γκάζι»
  3. Το τραπεζικό σύστημα σήμερα είναι σε πολύ καλύτερη θέση και συζητάμε πλέον για το πώς θα χρηματοδοτήσει την πραγματική οικονομία. Έγιναν μέσα στην πανδημία σημαντικότατες παρεμβάσεις και αλλαγές με αποτέλεσμα το πρόβλημα των κόκκινων δανείων να είναι λιγότερο οξύ από ότι παλαιότερα.

Συμπληρώνονται δύο χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ, η χώρα είναι πολύ καλά τοποθετημένη για το αναπτυξιακό άλμα, με μεγαλύτερη αξιοπιστία, με αναγνώριση από το εξωτερικό ότι διαθέτει μία αξιόπιστη κυβέρνηση και με νέα χρηματοδοτικά εργαλεία που μας επιτρέπει να γιατρέψουμε τον μεγάλο ασθενή που δεν είναι άλλο από το χάσμα επενδύσεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ