«Θα δώσουμε περισσότερο χώρο στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Θα δημιουργήσουμε νέες, υπαίθριες, αγορές σε περιοχές οι οποίες αυτή τη στιγμή είναι ελεύθεροι χώροι. Όλα αυτά θα γίνουν με απόλυτο σεβασμό στην κυκλοφορία της πόλης και σεβασμό στη διέλευση των πεζών», ανέφερε Κωνσταντίνος Ζέρβας, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου.

Σχετικά με την τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη αναφορικά με την επαναλειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, ο κ. Ζέρβας υπογράμμισε πως ο δήμος Θεσσαλονίκης δεσμεύτηκε για μία σειρά από τις προτάσεις, οι οποίες θα κατατεθούν τις επόμενες ώρες.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, μεταξύ των προτάσεων είναι η δημιουργία υπαίθριων αγορών δίνοντας για παράδειγμα πως μπορούν να αξιοποιηθούν η Πλατεία Δικαστηρίων, το Πάρκο Ξαρχάκου, η Νέα Παραλία και ο χώρος της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Αναφορικά με τις πεζοδρομήσεις, είπε πως μία σκέψη είναι η πεζοδρόμηση της Λεωφόρου Νίκης -αλλά σε συγκεκριμένες ώρες και ημέρες της εβδομάδας- η Καρόλου Ντηλ και τα Λαδάδικα.

Στα μέτρα που σχεδιάζονται είναι οι «Λευκές Νύχτες» και voucher σε φοιτητές και σώματα ασφαλείας. Ερωτηθείς εάν «φοβάται» μήπως και δεν μπορέσει να μαζέψει η διοίκηση τα τραπεζοκαθίσματα που θα αναπτυχθούν με τη λήξη των μέτρων, ο κ. Ζέρβας απάντησε: «Το φοβάμαι πάρα πολύ, γι’ αυτό θέλω ότι ισχύσει να ισχύσει για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα».

Επίσης, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Μιχάλης Κούπκας τόνισε πως ο δήμος Θεσσαλονίκης αναμένει νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τα νέα μέτρα που θα ληφθούν για τον κλάδο της εστίασης. «Ο δήμαρχος προέταξε τη βιωσιμότητα αυτών των επιχειρήσεων και το μεγαλύτερο διακύβευμα είναι να μπούμε μπροστά και να βάλουμε πλάτη για να μη χαθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας στον τομέα της εστίασης».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ