Τα πρώτα κρούσματα στους δήμους Θάσου και Παγγαίου εντοπίστηκαν σε τουρίστες που κάνουν διακοπές στις συγκεκριμένες περιοχές. Τα τέσσερα κρούσματα στο νησί της Θάσου έχουν ήδη εντοπιστεί και τέθηκαν σε περιορισμό στο ξενοδοχείο καραντίνας. Ωστόσο, τα δυο κρούσματα στο δήμο Παγγαίο αφορούν σε επισκέπτες που πέρασαν το Σαββατοκύριακο σε παραθαλάσσιες περιοχές και επέστρεψαν στην πατρίδα τους.

Το απόγευμα της Τρίτης πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη την οποία οργάνωσε ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης και συμμετείχαν οι τέσσερις δήμαρχοι της περιφερειακής ενότητας και ο διευθυντής τη διεύθυνσης Υγείας Χρήστος Παπαδόπουλος. Οι δήμαρχοι ενημερώθηκαν για τα κρούσματα που εντοπίστηκαν στην περιοχή. Αξίζει να σημειωθεί, πως η επιβεβαίωση των κρουσμάτων στο νησί της Θάσου έγινε ύστερα από τα τεστ που ελήφθησαν κατά την είσοδό τους στη χώρα μας από Σέρβους και Βούλγαρους τουρίστες. Οι τέσσερις τουρίστες της Θάσου είναι ασυμπτωματικοί και έχουν μεταφερθεί, σύμφωνα με τις οδηγίες και την επίβλεψη του ΕΟΔΥ, στο ξενοδοχείο καραντίνας.Θετική στην Covid-19 είναι και μία 60χρονη από τη Σερβία που βρέθηκε στο νησί προκειμένου να επισκεφθεί την κόρη της η οποία διαμένει στη Βόρεια Κέρκυρα. Η 60χρονη, που είναι ασυμπτωματική, έχει τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό, ενώ αναμένεται να εξεταστούν τις επόμενες ώρες και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας της.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο ΕΟΔΥ έχει ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία ιχνηλάτησης.Τέλος όπως έγινε γνωστό χτες, συναγερμός σήμανε και στις υγειονομικές αρχές της Στερεάς Ελλάδας, καθώς επιβεβαιώθηκε στην Αιδηψό κρούσμα του κορονoϊού σε γκρουπ ταξιδιωτών από τη Σερβία. Όπως ανέφερε το lamiareport.gr, ένας άνδρας από το γκρουπ γύρω στα 50, αισθάνθηκε αδιαθεσία και μετέβη στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας. Αγνοώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα, τον έστειλαν στο Νοσοκομείο Λαμίας μαζί με τη γυναίκα του, με ταξί! Φθάνοντας λοιπόν στο Νοσοκομείο Λαμίας, τους έγινε μοριακό τεστ με το οποίο διαπιστώθηκε ότι νοσούν από covid-19.

Ο ίδιος μαζί με τη γυναίκα του ταξίδεψαν από τη Βαλκανική χώρα στην Ελλάδα, με γκρουπ 20 ατόμων και κατέλυσαν σε ξενοδοχείο της Αιδηψού. Όπως ήταν φυσικό από την Πολιτική Προστασία και τη Γενική Διεύθυνση Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της ΠΣτΕ, ξεκίνησε ένας αγώνας δρόμου ιχνηλάτησης των επαφών των δύο Σέρβων και κυρίως του εντοπισμού του ταξιτζή που τους μετέφερε στο Νοσοκομείο Λαμίας.

Παράλληλα στο Νοσοκομείο Λαμίας εξετάζεται που θα νοσηλευτεί το περιστατικό, που παρουσιάζει συμπτώματα, αλλά ήπια, της ασθένειας. Σημειώνεται ότι η γυναίκα του είναι ασυμπτωματική.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ