Με απώλειες ξεκίνησε η εβδομάδα στα μεγαλύτερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, καθώς οι επενδυτές, όχι μόνο στη Γηραιά Ήπειρο αλλά και διεθνώς, επικεντρώνονται στις επιπτώσεις της κατάρρευσης της Silicon Valley Bank.

Στα ευρωπαϊκά ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 άνοιξε με πτώση 0,3%, ενώ λίγο πριν τις 10:30 κατέγραφε απώλειες 0,57%, στις 451 μονάδες. Στη Γερμανία ο δείκτης DAX υποχωρεί 0,38% στις 15.368 μονάδες.Στη Βρετανία, ο FTSE 100 χάνει 0,36% μετά και την ανακοίνωση για εξαγορά του βρετανικού βραχίονα της Silicon Valley Bank από την HSBC Holdings έναντι 1 λίρας. Ο γαλλικός δείκτης CAC υποχωρεί 0,57% και ο δείκτης FTSE του Μιλάνου υποχωρεί κατά 1,07%. Απώλειες καταγράφει και ο Γενικός Δείκτης της τάξης του 1,1%, με τις τράπεζες να «χάνουν» 2,5%.

Aγώνα δρόμου κάνει η αμερικανική κυβέρνηση για να βάλει «φρένο» σε μια πιθανή τραπεζική κρίση μετά την κατάρρευση της Silicon Valley Bank. Οι αμερικανικές αρχές διαβεβαίωσαν τους καταθέτες του υπό εκκαθάριση χρηματοπιστωτικού ιδρύματος ότι θα τους επιτρέψουν να ανακτήσουν το σύνολο των καταθέσεών τους ήδη από σήμερα Δευτέρα.

Το μέτρο ανακοινώθηκε από την υπουργό Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν από κοινού με την ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα (Fed) και την ομοσπονδιακή υπηρεσία εγγύησης των καταθέσεων (FDIC), έπειτα από διαβούλευση με τον αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ