Κατερίνα Σακελλαροπούλου ορκομωσία: Ολοκληρώθηκε στη Βουλή η προβλεπόμενη τελετή ενώ στη συνέχεια η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέλαβε τα καθήκοντά της μετά από σύντομη παράδοση και παραλαβή από τον Προκόπη Παυλόπουλο.
Κατερίνα Σακελλαροπούλου ορκωμοσία: Τον οριζόμενο από το Σύνταγμα όρκο, ενώπιον της Βουλής των Ελλήνων, έδωσε η νέα Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Αφού έφθασε στη Βουλή, η κυρία Σακελλαροπούλου δέχθηκε την απόδοση των τιμών κι άκουσε την ανάκρουση του εθνικού ύμνου, ενώ στη συνέχεια -χωρίς χειραψίες- κατευθύνθηκε στο εσωτερικό όπου την υποδέχθηκαν στην είσοδο ο πρωθυπουργός με τον πρόεδρο του κοινοβουλίου.
Το πρώτο μήνυμα της νέας προέδρου: Οι γυναίκες μπορούν να φτάσουν όπου θέλουν με την αξία τους
Αμέσως μετά η κυρία Σακελλαροπούλου μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο προκειμένου και εκεί να γίνει μια πολύ σύντομη τελετή παράδοσης παραλαβής. Εκεί την υποδέχθηκε ο απερχόμενος πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κι εν συνεχεία έγινε ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

Ο κ. Παυλόπουλος καλωσόρισε τη νέα πρόεδρο και της ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο της σε αυτές τις δύσκολες ώρες για τον τόπο όπως είπε. Στην αντιφώνησή της η κυρία Σακελλαροπούλου εξήρε το έργο του κ. Παυλόπουλου με έμφαση στη συμβολή του στην παραμονή της χώρα στο ευρώ. Αναφέρθηκε στις πρόσφατες εξελίξεις στα σύνορα με την Τουρκία, το προσφυγικό, την οικονομία αλλά και τον κορονοϊό και έστειλε το μήνυμα: «Είναι καιρός οι γυναίκες αυτού του τόπου να κατανοήσουν ότι μπορούν να φτάσουνε όπου θέλουν με την αξία τους».

Στην τελετή ορκωμοσίας η Κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ εκπροσωπήθηκε από 15 βουλευτές μεταξυ των οποίων ο γραμματέας της Σταύρος Καλαφάτης και οι αντιπρόεδροι του κοινοβουλίου Χαράλαμπος Αθανασίου και Θανάσης Μπούρας. Απο τον ΣΥΡΙΖΑ το παρών έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας και 5 βουλευτές. Στην τελετή παρέστησαν και οι αρχηγοί των υπολοίπων κομμάτων Φώφη Γεννηματά, Δημήτρης Κουτσούμπας, Κυριάκος Βελόπουλος και Γιάνης Βαρουφάκης.

Η πρώτη γυναίκα στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα εξελέγη από το ελληνικό κοινοβούλιο στις 22 Ιανουαρίου 2020, έχοντας -για πρώτη φορά- τη στήριξη τριών κομμάτων (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, Κίνημα Αλλαγής), ενώ ουδείς βουλευτής την καταψήφισε (επί 294 βουλευτών, 261 ψήφισαν υπέρ ενώ 33 δήλωσαν «παρών»). Η κ. Σακελλαροπούλου, τέως πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, είναι η 13η Πρόεδρος της Γ’ Ελληνικής Δημοκρατίας και διαδέχεται τον καθηγητή Προκόπη Παυλόπουλο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ