Δυστυχώς ο νομός Καρδίτσας κάθε μέρα υποχωρεί όλο και περισσότερο από την επικαιρότητα ενώ τα προβλήματα των κατοίκων χειροτερεύουν ολοένα και πιο πολύ. Τώρα αρχίζει ο Γολγοθάς τους όπως λένε.

Προς ώρας, από την 18η Σεπτεμβρίου έως σήμερα δεν έχουν λάβει ούτε ένα ευρώ από την αποζημίωση που δικαιούνται, με το μεγαλύτερο μέρος της καταγραφής να έχει ολοκληρωθεί.Οι κάτοικοι που καταστράφηκαν ολοσχερώς μέσα σε λίγες ώρες αγωνιούν για τις ημέρες που ξημερώνουν. Ενώ την ίδια στιγμή ο κορονοϊός γίνεται επικίνδυνος στην περιοχή. Η λάσπη έχει γίνει πια σκόνη κι επειδή πλέον έχει προσμίξεις από οργανικά και ανόργανα υλικά, αλλά και από πετρέλαιο και φυτοφάρμακα, το μείγμα είναι τοξικό. Μπορεί να πλήξει το αναπνευστικό σύστημα του ιδιαιτέρως όσων έχουν ευαισθησία.Σύμφωνα με την καταγραφή του ΕΛΓΑ, έχουν καταστραφεί περί τα 250.000 στρέμματα σε καλλιέργειες από καλαμπόκι, βαμβάκι, τριφύλλι και κηπευτικά. Από τα ορμητικά νερά των ποταμών και των χειμάρρων πνίγηκαν 12.500 αιγοπρόβατα, περί τα 800 έως 1.000 βοοειδή και 30.000 κυψέλες μελισσών. Από τις κτηνοτροφικές μονάδες έχουν καταστραφεί οι 30 εκ των οποίων οι 10 ολοσχερώς. Επίσης, έχουν καταστραφεί αποθήκες χονδροειδών ζωοτροφών και δημητριακών, όπως και μηχανολογικός εξοπλισμός, γεωργικά μηχανήματα και εξοπλισμός για τις γεωτρήσεις.Οι έμποροι και ελεύθεροι επαγγελματίες συνυπολογίζοντας ότι ο κυκλώνας «Ιανός» έπληξε περί τις 3.000 καταγεγραμμένες επιχειρήσεις και 5.000 κατοικίες καθώς και μεγάλο αριθμό οχημάτων.

Οι συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Καρδίτσας, ενώ επισκέφθηκαν και την αντιπεριφέρεια Καρδίτσας, όπου επέδωσαν υπόμνημα με τα αιτήματά τους.

«Είμαστε απελπισμένοι και δεν ξέρουμε εάν θα καταφέρουμε να σταθούμε στα πόδια μας», λένε οι έμποροι και οι κάτοικοι που συγκεντρώθηκαν χθες στην κεντρική πλατεία της κατεστραμμένης πόλης τους, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Εμπορικού Συλλόγου και της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του νομού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ