Εκρήξεις αναφέρθηκαν νωρίς σήμερα το πρωί στο κέντρο του Ιράν, με υψηλόβαθμους αμερικανούς αξιωματούχους να κάνουν λόγο για μια ισραηλινή επίθεση ως αντίποινα για τα χωρίς προηγούμενο πυρά μη επανδρωμένων αεροσκαφών και πυραύλων εναντίον του Ισραήλ το περασμένο Σαββατοκύριακο. Ισραηλινές επίσημες πηγές ασφαλείας και κυβερνητικές πηγές έκαναν λόγο στην «Jerusalem Post» την Παρασκευή για χτύπημα στη λογική «οφθαλμόν αντί οφθαλμού».

Η Τεχεράνη έκανε λόγο για τρεις εκρήξεις κοντά σε μια στρατιωτική βάση στο Καχζαβαρεστάν, οικισμό ανάμεσα στο Ισφαχάν και το αεροδρόμιό του στο κέντρο της χώρας, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Fars.Μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταρρίφθηκαν, όμως «μέχρι στιγμής» δεν έχει πραγματοποιηθεί επίθεση με πυραύλους, όπως ανέφεραν οι ιρανικές αρχές. Επίσης οι πυρηνικές εγκαταστάσεις στην περιφέρεια Ισφαχάν είναι «εντελώς ασφαλείς», όπως διευκρίνισε το πρακτορείο Tasnim.

Το Ιράν ενεργοποίησε την αντιαεροπορική άμυνά του σε επαρχίες, όμως «καμιά ζημιά ούτε έκρηξη μεγάλης κλίμακας δεν έχει επισημανθεί», μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Irna, με βάση τις πληροφορίες που μεταδίδουν οι δημοσιογράφοι του.

Οι εμπορικές πτήσεις, οι οποίες είχαν ανασταλεί για λίγο από και προς την Τεχεράνη, επαναλήφθηκαν νωρίς το πρωί, σύμφωνα με το Irna. Η αεροπορική εταιρεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Flydubai ματαίωσε, ωστόσο, σήμερα τις πτήσεις της προς το Ιράν.Στο χείλος του γκρεμού»
Στο διάστημα αυτό στον ΟΗΕ, οι Ηνωμένες Πολιτείες άσκησαν χθες, Πέμπτη, το βέτο τους σε μια πρόταση της Αλγερίας που ζητούσε την πλήρη ένταξη των Παλαιστινίων στα Ηνωμένα Έθνη.

Το ισλαμιστικό παλαιστινιακό κίνημα Χαμάς, που βρίσκεται στην εξουσία στη λωρίδα της Γάζας και θεωρείται «τρομοκρατική οργάνωση» από το Ισραήλ, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες, καταδίκασε το αμερικανικό βέτο.

Το ίδιο έκανε και η Παλαιστινιακή Αρχή του Μαχμούντ Αμπάς, η οποία έχει την έδρα της στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και είδε στο αμερικανικό βέτο μια «κατάφωρη επίθεση εναντίον του διεθνούς δικαίου» που ωθεί τη Μέση Ανατολή «ακόμα περισσότερο στο χείλος του γκρεμού».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ