Στο εδώλιο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου θα καθίσει σήμερα Παρασκευή ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος Ρόδου, π. Χρήστος Σιάννας. Εις βάρος του κινήθηκε δίωξη μετά από αναφορά του γενικού γραμματέα απόδημου Ελληνισμού, δικηγόρου κ. Μιχάλη Κόκκινου, στενού συνεργάτη του τ. υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Κοτζιά.

Όπως αναφέρει ο ιστότοπος dimokratiki,gr, ο ιερέας οδηγείται στη δικαιοσύνη κατηγορούμενος για κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος. Τα όσα είπε τον Ιούνιο του 2018 ο πατήρ Χρήστος σε κήρυγμά του εντός του Ιερού Ναού και της Λειτουργίας, είχαν προκαλέσει αίσθηση και έλαβαν πανελλήνια δημοσιότητα.

«Είναι μία ημέρα πένθους για την Ελλάδα μας. Εχθές οι προδότες υπογράψανε, πουλήσανε την Μακεδονία μας», ανέφερε μεταξύ άλλων. Σε άλλο σημείο ο π. Χρήστος τόνισε: «Αυτοί οι προδότες, οι ψεύτες, οι ελεεινοί. Εσχάτη προδοσία, υπογράψανε όλοι. Αυτά τα κοπρόσκυλα που πήρανε να διοικήσουνε και να διαλύσουνε, σε εντεταλμένη υπηρεσία, την πατρίδα μας».

«Σήμερα το απόγευμα στις Πρέσπες έχουν πάει όλοι οι κοπρίτες, όλοι οι υπουργοί, όλα τα ρεμάλια και ακόμη και βορειοελλαδίτες βουλευτές που υπογράψανε, θα πάνε να διασκεδάσουνε την μεγάλη τους επιτυχία», ανέφερε σε άλλο σημείο ο π. Χρήστος, συμπληρώνοντας «αυτοί λοιπόν οι άνθρωποι οι άθεοι, είναι ένα τίποτα, είναι μία χούφτα προδότες»..Για το θέμα μίλησε ο ιερέας στην εκπομπή σχολιάζοντας την επικαιρότητα με τον Στέργιο Καλόγηρο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ