Σε μαζική συμμετοχή στον αγωνιστικό εορτασμό με τη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία σήμερα Παρασκευή 17 Νοέμβρη, που θα ξεκινήσει στις 5 μ.μ., από το Πολυτεχνείο του ΑΠΘ με κατεύθυνση το αμερικάνικο προξενείο, καλούν εργατικά σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι, μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου και άλλοι μαζικοί φορείς.Ο Σύλλογος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών καλεί σε συγκέντρωση στο Πολυτεχνείο στις 17:00.

Κάλεσμα στις 17:30 απευθύνει το ΠΑΜΕ, η ΚΝΕ και το ΜΑΣ.

Φοιτητικοί σύλλογοι, αριστερές οργανώσεις, αναρχικές και αντιεξουσιαστικές συλλογικότητες καλούν σε συγκέντρωση στις 18:00 στο ίδιο σημείο. Κατάθεση στεφάνων

Νωρίτερα, στις 12:00, θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνων στο μνημείο στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ. Η προσυγκέντρωση των εργατικών σωματείων, έχει οριστεί για τις 10 π.μ. στην Καμάρα, ενώ θα ακολουθήσει πορεία προς το Πολυτεχνείο για την κατάθεση των στεφάνων. Στεφάνι θα καταθέσει στο μνημείο και η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας από την ΕΛΑΣ

Για μια ακόμα χρονιά τα μέτρα θα είναι δρακόντεια, με αστυνομικούς όλων των δυνάμεων (ΥΑΤ, ΟΠΚΕ, ΔΙΑΣ, ΔΡΑΣΗ) να βρίσκονται σε καίρια σημεία, ενώ θα υπάρχει εναέρια επιτήρηση με drones και ενδεχομένως, εφόσον κριθεί απαραίτητο, με ελικόπτερο.

Πέραν αυτών, σε επιφυλακή θα βρίσκεται και το ειδικό όχημα εκτόξευσης νερού της ΕΛΑΣ, το οποίο έχει επιχειρήσει και στο παρελθόν σε επεισόδια στην Πολυτεχνική Σχολή και αλλού.

Κλειστό από νωρίς το κέντρο της πόλης – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Λόγω των κινητοποιήσεων, των εκδηλώσεων και των πορειών που θα γίνουν για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. θα υπάρξουν κυκλοφοριακές παρεμβάσεις στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Το κέντρο της πόλης θα αποκλειστεί σταδιακά από τις 16.00 και τα μέτρα θα ισχύσουν μέχρι και το τέλος των εκδηλώσεων. Εκτός από την απαγόρευση κίνησης οχημάτων, θα υπάρξουν και αλλαγές στα δρομολόγια των αστικών λεωφορείων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ