Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης με φόντο τις συλλήψεις πολιτών και του δημοτικού συμβούλου Μιχάλη Τρεμόπουλου που διαδήλωναν κατά προγραμματισμένων κοπών δέντρων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Για αποκρουστικές σκηνές έκανε λόγο ο Μ. Τρεμόπουλος παίρνοντας τον λόγο στο Δ.Σ.. «Το θέμα δεν είναι προσωπικό. Αυτό που κάναν οι πολίτες ήταν το δικαίωμά τους, μια άμεση δράση, να υπερασπίσουν την ποιότητα ζωής όπως αυτή την εκτιμούν με τον τρόπο που εκτιμούν χωρίς βία. Καταθέσαμε τις απόψεις μας εδώ μέσα πριν μήνες. Κάναμε δημόσια την καταγγελία μας. Αποφύγαμε τη δικαστική εμπλοκή. Αυτή τη δικαστική εμπλοκή την επιλέξαμε ως δράση κατ’ ανάγκη την περασμένη Παρασκευή γιατί ήδη η διοίκηση του δήμου είχε επιχειρήσει να αντιμετωπίσουν τη διαμαρτυρία μας με βία. Είχαν καλέσει την αστυνομία. Στην αρχή φιλικά μετά πιο έντονα μας κουβάλησαν στο αστυνομικό τμήμα και από την άλλη πλευρά είχαμε μια μονόπλευρη ενημέρωση ότι υπάρχουν αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου» για τις κοπές των δέντρων περιέγραψε ο κ. Τρεμόπουλος.

Ακολούθως γνωστοποίησε ότι «Καταθέσαμε ασφαλιστικά μέτρα και αίτημα προσωρινής διαταγής» το οποίο όμως δεν εγκρίθηκε. «Μιλάμε για 35 δέντρα από τα 41 που έχει αποφασίσει να κόψει η διοίκηση του δήμου», πρόσθεσε ο ίδιος και παρατήρησε πως «Είναι ιστορικής σημασίας περιοχή κάτω από την αρχαία αγορά. Αν η διοίκηση του δήμου επέλεξε το αποφασίζομεν και διατάσσομεν, έτσι αποφύγαμε την Παρασκευή να κοπούν τα δέντρα».

Κατήγγειλε, δε, ανύπαρκτα μέτρα ασφαλείας από την πλευρά του εργολάβου, καθώς δεν υπήρχαν κράνη, ούτε κορδέλες, όπως είπε. «Θεωρούσαμε ότι ο δήμαρχος και η διοίκηση θα έπαιρνε υπ’ όψιν ότι από τις 4.000 δέντρα που θα κόψει με τις εργολαβίες (2.000 στα πάρκα και 2.000 στους δρόμους) τουλάχιστον να σεβαστεί αυτά. Ήμασταν από τις 7:00 το πρωί αλλά η αστυνομία ήταν παρούσα εξ’ αρχής. Το προηγούμενο βράδυ κάποιοι δήθεν εκπρόσωποι του κινήματος κατέβασαν τα πανό με τα οποία καλούσαμε σε συγκέντρωση. Αυτή η πρακτική του δήμου ολοκληρώθηκε με το νεύμα στον εισαγγελέα να ασκήσει ποινική δίωξη με το αδίκημα της άσκησης βίας. Οι άνθρωποι με περγαμηνές, 14 άτομα, σύρονται με μια απαράδεκτη κατηγορία πιο ντροπιαστική και από την άσκηση δίωξης. Με πήραν σηκωτό, με χειροπέδες, με σκίσιμο των ρούχων και με επιπλέον κατηγορίες για να μην αντιδράσω. Εγώ άσκησα βία κατά υπαλλήλων. Πού είναι λοιπόν η συμπαράσταση του δημάρχου;», ρώτησε έντονα ο κ. Τρεμόπουλος.Για ακόμα ένα επεισόδιο στο αυταρχικό καθεστώς Μητσοτάκη έκανε λόγο η επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί», Κατερίνα Νοτοπούλου «να τα βάζει με πολίτες που διαδηλώνουν ειρηνικά και ήσυχα είναι απλά ντροπιαστικές. Είναι η απόλυτη έκθεση για τη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης»Τη συμπαράστασή του στους 14 συλληφθέντες εξέφρασε ο επικεφαλής της παράταξης «Μένουμε Θεσσαλονίκη», Γιώργος Ρακκάς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ