ΗΠΑ: Επιστολή φωτιά βουλευτών στον Μπάιντεν κατά Ερντογάν και Τουρκίας – «Μην δώσεις F-16»
Λάβροι κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του καθεστώτος του (όπως το αποκάλεσαν) οι Αμερικανοί βουλευτές που κατέθεσαν δυο τροπολογίες στο Κογκρέσο για να εμποδίσουν τον Τζο Μπάιντεν να πουλήσει F-16 στην Τουρκία ή να αναβαθμίσει τα ήδη υπάρχοντα. Η επιστολή τους στον Αμερικανό πρόεδρο είναι… χαρακτηριστική.

Όταν πριν από μερικές μέρες ο Τζο Μπάιντεν συνάντησε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Μαδρίτη, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, ο πρόεδρος της Τουρκίας έθεσε το θέμα των F-16 και ο Αμερικανός ομόλογός του, του εξέφρασε τη στήριξη στο αίτημά του, με τον αστερίσκο ότι ο τελευταίος λόγος ανήκει στο Κογκρέσο.Και το Κογκρέσο… μίλησε. Το βράδυ της Τρίτης (05.07.2022) έγινε γνωστό το κοινό μέτωπο των Αμερικανών βουλευτών, που κατέθεσαν τροπολογίες για να μην πάρει ή να μην αναβαθμίσει η Τουρκία F-16. Σε δεύτερη τροπολογία, δε, η οποία αφορά συγκεκριμένα την Τουρκία, αναφέρεται ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν μπορεί να πωλήσει F-16 ή την τεχνολογία τους αν η Άγκυρα, μεταξύ άλλων, συνεχίζει να παραβιάζει την κυριαρχία της Ελλάδας με υπερπτήσεις!

Και τα… «χαστούκια» αυτά στην Άγκυρα, δεν ήταν τα μόνα. Οι βουλευτές έστειλαν και επιστολή στον Τζο Μπάιντεν, στην οποία επιτίθενται στον Ερντογάν και τον κατηγορούν ότι βάζει το προσωπικό συμφέρον πάνω από το συλλογικό, ότι χρησιμοποιεί τα αμερικανικά όπλα για εγκλήματα πολέμου κατά αμάχων αλλά και για να παραβιάσει «την εδαφική ακεραιότητα συμμάχων και εταίρων του ΝΑΤΟ, όπως η Ελλάδα και η Κύπρος».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ