Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βρέθηκε στη Σαμψούντα την Κυριακή, από όπου και προανήγγειλε πως τα τουρκικά ερευνητικά πλοία θα συνεχίσουν κανονικά τις δράσεις τους, μεταξύ των οποίων και το Ορούτς Ρέις, για το οποίο και εκδόθηκε νέα τουρκική Navtex. Το υπουργείο Εξωτερικών προχώρησε, με τη σειρά του σε αντί-Navtex, σύμφωνα με την οποία η ενέργεια από την τουρκική πλευρά ”παράνομη”.

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε χαρακτηριστικά:

“Σε κάθε μεγάλο αγώνα, όπως και σε κάθε μεγάλο άλμα, φυσικά θα πληρώνουμε το τίμημα. Δώσαμε μάρτυρες στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, στην απόπειρα πραξικοπήματος και στις διασυνοριακές επιχειρήσεις, αλλά να θυμόμαστε ότι κάθε μάρτυρας σημαίνει ότι η γη είναι η πατρίδα μας.

Οι επιθέσεις στην οικονομία μας είχαν κόστος, αλλά αυτές οι δαπάνες δεν έγιναν άσκοπα. Κινούμαστε γρήγορα για να επιτύχουμε τους στόχους μας, μας επιβράβευσαν σε ορισμένες περιοχές…Θα συνεχίσουμε να αυξάνουμε τις υπηρεσίες μας στη χώρα μας την προσεχή περίοδο. Θα συνεχίσουμε με τα Oruç Reis, Fatih, Koca Yusuf, και Kanuni και Yavuz. Ελπίζω ότι το μέλλον θα είναι πολύ διαφορετικό με τις σεισμικές έρευνες και τις γεωτρήσεις”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ