Δύσκολες ώρες για τον ελληνορθόδοξο ιερέα που δέχτηκε τα πυρά ενός αγνώστου το μεσημέρι του Σαββάτου την ώρα που έκλεινε την εκκλησία στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας Θεοτόκου στη Λιόν της Γαλλίας. Ο 52χρονος ιερέας δέχτηκε δύο σφαίρες και η κατάσταση της υγείας του είναι κρίσιμη. Πρόκειται για τον Χανιώτη, Νικόλα Κακαβελάκη που δίνει μάχη για τη ζωή του

Η μητέρα του μίλησε στο tlife, σημειώνοντας ως ο δεύτερος γιος της έχει πάει ήδη στη Λιόν για να βρεθεί στο πλευρό του αδερφού του. Η ίδια αποκάλυψε ότι έχει σταθεροποιηθεί η κατάστασή του: «Χειρουργήθηκε του έβγαλαν τις σφαίρες και η κατάσταση του είναι σταθερή, στην εντατική». Όπως είπε ο γιος της έχει δύο παιδιά 13 ετών και 7 χρονών και ετοιμαζόταν να επιστρέψει στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα οι αρχές προχώρησαν σε σύλληψη υπόπτου για την ένοπλη επίθεση στον Έλληνα ιερέα λίγες ώρες μετά το συμβάν, ωστόσο δεν έχει γίνει γνωστό αν σχετίζεται άμεσα με την υπόθεση. Ο ορθόδοξος ιερέας δέχθηκε πυρά από κοντόκανη καραμπίνα, ενώ ο δράστης αμέσως μετά τράπηκε σε φυγή.
Ο εισαγγελέας της Λιόν, Νικολά Ζακέτ, είχε ανακοινώσει ότι έγινε η σύλληψη ενός υπόπτου σε ένα εστιατόριο κεμπάπ. Ωστόσο, την Κυριακή έγινε γνωστό ότι ο άνδρας αφέθηκε ελεύθερος. «Κανένα στοιχείο» δεν συνηγορεί υπέρ της εμπλοκής του ανθρώπου αυτού στην υπόθεση, εξήγησε η εισαγγελία, προσθέτοντας ότι η κατάσταση της υγείας του δεν δικαιολογεί την παράταση της κράτησής του. Ο γιατρός που τον εξέτασε έκρινε ότι θα πρέπει να μεταφερθεί σε ψυχιατρική κλινική.

Ο ύποπτος, ένας άστεγος άνδρας, συνελήφθη λίγο μετά τα πυρά που δέχτηκε ο ιερέας, σε άλλη συνοικία της Λιόν. Επάνω του δεν βρέθηκε κανένα όπλο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ