Καταγγελίες πως οι επιδοτήσεις που είχαν ανακοινωθεί τον Ιανουάριο δεν έχουν περάσει στους λογαριασμούς του ρεύματος που λαμβάνουν χιλιάδες νοικοκυριά, έρχονται στο φως της δημοσιότητας.Μάλιστα χτες ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας ανακοίνωσε παράταση των επιδοτήσεων αν και ψαλιδισμένες σε σχέση με τα όσα είχαν ανακοινωθεί για τον Ιανουάριο ωστόσο για χιλιάδες πολίτες τα «ραβασάκια» έρχονται φουσκωμένα καθώς ακόμα δεν έχουν περάσει στους λογιαριασμούς οι εκπτώσεις του προηγούμενου μήναΟι λόγοι γι’ αυτό το γραφειοκρατικό χάος είναι οι εξής δύο:

Πρώτον, μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, οι προμηθευτές πήραν στα χέρια τους τις λίστες με τους μετρητές που ανέβασε στην πλατφόρμα IRIS της Τράπεζας της Ελλάδος ο ΔΕΔΔΗΕ. Ενώ, το υλικό, δεν είναι ολοκληρωμένο, γιατί ο Διαχειριστής δεν ταυτοποίησε μετρητή με ΑΦΜ.

Επισημαίνεται δε, ότι από τον Ιανουάριο άλλαξε ο τρόπος με τον οποίο δίνονται οι επιδοτήσεις και αποφασίστηκε να επιδοτηθούν όλες οι παροχές πρώτης κατοικίας, όπως δηλώνονται στην ετήσια φορολογική δήλωση (Ε1). Καθώς υφίστανται 2.000.000 μετρητές χωρίς ΑΦΜ, ο ΔΕΔΔΗΕ επέλεξε να δώσει μόνο τους αριθμούς των μετρητών, που είναι δηλωμένοι ως παροχές οικιακής κατανάλωσης. Η αργοπορία της γνωστοποίησης έστω και αυτού του υλικού είχε ως αποτέλεσμα να προκληθεί ντόμινο καθυστερήσεων.Δεύτερον, δεν έχει τροποποιηθεί ακόμη η κοινή υπουργική απόφαση, που θα καθορίσει το πώς θα γίνει η εκταμίευση χρημάτων από το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης προς τους παρόχους για τον Ιανουάριο. Έτσι, οι προμηθευτές, είτε θα περιμένουν να εκδοθεί η νέα απόφαση, που θα επιτρέψει να εισπράξουν τα αναλογούντα ποσά για να τα δώσουν στη συνέχεια στους πελάτες τους, είτε θα αναγκαστούν να πιστώσουν τις ενισχύσεις με δικά τους διαθέσιμα, σε μια προσπάθεια να μη διαταραχθεί η πελατειακή βάση τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ