Άρση μέτρων: «Είναι εφικτή» – Όλη η Ελλάδα είναι στο κόκκινο, αλλά είναι ορατή η αποκλιμάκωση
Για σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων έκαναν λόγο οι ειδικοί κατά την ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού από το υπουργείο Υγείας. Όπως είπε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, όλη η Ελλάδα είναι στο κόκκινο. Ωστόσο, όπως είπε, παρότι ανησυχούμε για τη συνεχιζόμενη έξαρση των κρουσμάτων, η σταδιακή άρση των μέτρων είναι εφικτή.Από την πλευρά του, και ο Γκίκας Μαγιορκίνης είπε ότι η πορεία της πανδημίας δείχνει σημάδια αποκλιμάκωσης, ενώ υποχωρεί και η Όμικρον.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία της Πέμπτης 10 Φεβρουαρίου από τον ΕΟΔΥ, τα νέα κρούσματα κορoνοϊού είναι 19.154, οι θάνατοι του τελευταίου 24ώρου ανέρχονται σε 93, ενώ 516 είναι οι διασωληνωμένοι.γίνεται μέσω του ΕΟΠΥΥ με courier σε όλους τους ασθενείς. Είναι παρά πολύ σημαντικό να γίνονται οι αιτήσεις νωρίς.

Παπαευαγγέλου: Θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον ιό
Από την πλευρά της, η κυρία Παπαευαγγέλου ανέφερε ότι η πορεία της πανδημίας στη χώρα μας παραμένει σταθερή. Ωστόσο, ο χειμώνας δεν επιτρέπει την αποκλιμάκωση του πανδημικού κύματος, καθώς οι περισσότερες δραστηριότητες γίνονται στους κλειστούς χώρους.

Αύξηση των νέων κρουσμάτων παρατηρήθηκε σε περιοχές όπου η παραλλαγή Όμικρον άργησε να φτάσει, όπως είναι κάποια νησιά, η Θεσπρωτία και τα Ιωάννινα

«Τις τελευταίες εβδομάδες βλέπουμε σταθερά και αύξηση κρουσμάτων στις ηλικίες άνω των 55 ετών» επισήμανε χαρακτηριστικά η καθηγήτρια, και συμπλήρωσε ότι «η διάμεση ηλικία είναι τα 34 έτη, το 1/3 αφορά σε παιδιά». Επίσης, σημείωσε πως «όλη η Ελλάδα βρίσκεται στο βαθύ κόκκινο», όπως άλλωστε και όλη η Ευρώπη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ