Έξι χρόνια από το μεγαλειώδες συλλαλητήριο για την Μακεδονία στην ΑθήναΗ ΒΕΡΓΙΝΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ και ο Στέργιος Καλόγερος μπροστά από τα γεγονότα εκείνης της περιόδου, κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα, ήταν πρωτεργάτης της ενημέρωσης και αρωγός της διοργάνωσης, δίνοντας εικόνα σε όλο τον πλανήτη για το τί συμβαίνει στη Μακεδονία μας, στην Ελλάδα μας!
Έξι χρόνια συμπληρώνονται σήμερα.Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018
ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
Ιστορική ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη: «Δεν θα δώσουμε ποτέ το όνομα Μακεδονία» -Ζήτησε δημοψήφισμα

Υπό τους ήχους του «Θα σημάνουν οι καμπάνες», ο Μίκης Θεοδωράκης ανέβηκε στην εξέδρα που είχε στηθεί στο Σύνταγμα και αποθεώθηκε από τους χιλιάδες που έδωσαν το παρών στο συλλαλητήριο για το Μακεδονικό.

Χαμογελώντας, σιγοτραγουδώντας τους στίχους του τραγουδιού που έχει συνθέσει και ακουγόταν από τα μεγάφωνα, ξεκίνησε την ιστορική ομιλία του, απευθυνόμενος στον ελληνικό λαό, κάνοντας αναφορά σε εκείνους που επιτέθηκαν στο σπίτι του, το μεσημέρι του Σαββάτου, πετώντας μπογιές και γράφοντας σύνθημα, επειδή θα έδινε το παρών στο συλλαλητήριο.

Τόνισε ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να υποχωρήσει από την απόφαση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών του 1992, γιατί τότε θα είναι σαν να ανοίγει διάπλατα τα σύνορά της, ζήτησε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων σε περίπτωση που αυτή περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία» και χαρακτήρισε «κουτοπονηριές» τις παραχωρήσεις των Σκοπίων..

Ο Μίκης Θεοδωράκης έκανε λόγο για «εθνομηδενιστές» και «αριστερόστροφο φασισμό», αποδίδοντας τους χαρακτηρισμούς στην πολιτική ηγεσία που χειρίστηκε το ζήτημα της ονομασίας

Ο Μίκης Θεοδωράκης, μέσω της επιστολής του που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Τα Νέα», ζητά να διεξαχθεί δημοψήφισμα, ενώ κάνει λόγο για μεγάλους κινδύνους για το μέλλον της χώρας.
Ο σπουδαίος Μίκης Θεοδωράκης πέρασε στην αιωνιότητα στις 2 Σεπτεμβρίου 2021.
Αγωνιστής μέχρι τέλος να μας τραγουδά από ψηλά πλέον :
«Τη Ρωμιοσύνη Μην Την Κλαίς» !
Το βιβλίο του Στέργιου Καλογηρου
«Τα μεγάλα συλλαλητήρια για την Μακεδονία 2018-20019» το νέο βιβλίο του Στέργιου Καλόγηρου

Ενα βιβλίο-ιστορικό ντοκουμέντο μιας ελπιδοφόρας περιόδου των τελευταίων ετών, κυκλοφόρησε ο γνωστός δημοσιογράφος και ιδιοκτήτης της Βεργίνα Τηλεόρασης, Στέργιος Καλόγηρος.

Στο βιβλίο του, «Τα μεγάλα συλλαλητήρια για την Μακεδονία 2018-20019», ο Σ.Καλόγηρος παρουσιάζει το χρονικό των πανεθνικών συλλαλητηρίων για τη Μακεδονία λίγο πριν από την ψήφιση της επονείδιστης Συμφωνίας των Πρεσπών.

Περιγράφεται βήμα προς βήμα πώς οργανώθηκαν, με πραγματική αγωνία για την πατρίδα, οι συγκεκριμένες διαμαρτυρίες που συγκέντρωσαν εκατομμύρια Έλληνες και απέδειξαν ότι με αυτά τα ζητήματα δεν μπορεί να παίζει κανείς.

Τα συλλαλητήρια σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα και άλλες μεγάλες πόλεις υπήρξαν οι πολυπληθέστερες διαμαρτυρίες των τελευταίων χρόνων, είχαν καθαρά πατριωτικό χαρακτήρα, οργανώθηκαν χάρη στο φιλότιμο και στα χρήματα πραγματικών αγωνιστών και, παρότι συκοφαντήθηκαν, είχαν πρωτοφανή επιτυχία.

Αυτά σφράγισε και η παρουσία του αείμνηστου Μίκη Θεοδωράκη, που εκφώνησε μια αξέχαστη ομιλία ιδιαίτερου ιστορικού βάρους.Ο Στέργιος Καλόγηρος έρχεται τώρα να μιλήσει για πρώτη φορά για το παρασκήνιο εκείνων των εθνικών εκδηλώσεων και να καταθέσει τη δική του παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές και τον ιστορικό του μέλλοντος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ