Η επανεμφάνιση της εγχώριας τρομοκρατίας έγινε με ένα χτύπημα στο κέντρο της Αθήνας προκαλώντας ανησυχία στην πολιτική και αστυνομική ηγεσία της χώρας.

Η αποτυχημένη επίθεση που πραγματοποιήθηκε τον προηγούμενο Δεκέμβριο στην έδρα των ΜΑΤ στο Γουδί ήταν το πρώτο σημάδι για την επανεμφάνιση του τρομοκρατικού κινήματος στην πόλη. Αυτή η επανεμφάνιση επιβεβαιώθηκε σχεδόν 50 ημέρες αργότερα, τα ξημερώματα του Σαββάτου (3/2), με μια βομβιστική επίθεση έξω από το υπουργείο Εργασίας στην οδό Σταδίου.Η παλαιότερη γενιά αξιωματικών της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, μετά από περίπου πέντε χρόνια ηρεμίας, αναλαμβάνει ξανά το έργο της καταπολέμησης των τρομοκρατικών ομάδων που επανεμφανίζονται με νέα επιχειρησιακή ικανότητα, περνώντας απαρατήρητοι κάτω από τα ραντάρ των αρμόδιων υπηρεσιών.
Στην πραγματικότητα, υπάρχουν ενδείξεις ότι η νέα γενιά τρομοκρατών αποτελείται από στελέχη που είχαν παλαιότερα δραστηριοποιηθεί σε τρομοκρατικές οργανώσεις, και τώρα, με τη μετάδοση της εμπειρίας τους, συμμετέχουν σε βομβιστικές επιθέσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ