“Εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε”- Από τις καμπάνες της Άνω Πόλης και για όλη τη Θεσσαλονίκη! Μια ευχάριστη νότα για όλους τους πιστούς!

Στην κάτω πλευρά της Θεσσαλονίκης πολίτες έριξαν τον Τίμιο Σταυρό στον Θερμαϊκό στην παραλία εν μέσω αστυνομικού κλοιού.
Συλλήψεις και προσαγωγές.
Υπό τη διακριτική παρουσία της αστυνομίας τελέστηκε ο εορτασμός των Θεοφανίων και στη Θεσσαλονίκη. Από νωρίς το πρωί οι πιστοί βρίσκονταν έξω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου και περίμεναν να μπουν μέσα, για να παραλάβουν αγιασμό και αντίδωρο. Ο αγιασμός ήταν μέσα σε μπουκαλάκια, τοποθετημένα στην είσοδο του ιερού ναού, ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός, ενώ υπήρχαν και αντισηπτικά σε δύο σημεία εντός της εκκλησίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία, που επικαλείται το voria.gr, σε 70 από τις περίπου 250 εκκλησίες της Θεσσαλονίκης υπάρχει μόνιμη παρουσία αστυνομικών έξω από τον ναό, ενώ δυνάμεις της αστυνομίας περιπολούν σε όλη την πόλη, προκειμένου να διασφαλίσουν την τήρηση των μέτρων. Στον μητροπολιτικό ναό Γρηγορίου Παλαμά της Θεσσαλονίκης τελέστηκε και δεύτερη θεία λειτουργία, την οποία παρακολούθησαν λίγοι πιστοί έξω από την είσοδο της εκκλησίας.

Την κινητοποίηση της Αστυνομίας προκάλεσε, σύμφωνα με πληροφορίες, διαδικτυακό κάλεσμα για ρίψη σταυρού στις 11:00 π.μ. στον Θερμαϊκό.
Πολίτες , έφτασαν στη Νέα Παραλία περίπου στις 11:00 και παρά τη σχετική απαγόρευση, προχώρησαν σε ρίψη του Σταυρού στον Θερμαϊκό Κόλπο.

Ακολούθησε επέμβαση της Ελληνικής Αστυνομίας και ένταση με τα άτομα που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο για τη ρίψη του Σταυρού.Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί προχώρησαν στην προσαγωγή δύο ατόμων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ