Η νέα λιγνιτική μονάδα, θα στηρίξει την ελληνική παραγωγή ρεύματος σε ανταγωνιστικές τιμές στην παρούσα συγκυρία και μετά το 2028 εξετάζεται η συνέχιση της λειτουργίας της στη μεταλιγνιτική εποχή με εναλλακτικό καύσιμο.
Στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας του πρωθυπουργού στη Δυτική Μακεδονία, σήμερα θα επισκεφτεί τη Φλώρινα και την Κοζάνη.
Σύμφωνα με το πρόγραμμά του, στις 12:00, ο κ. Μητσοτάκης θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στα Περιφερειακά ΜΜΕ, στην Κοζάνη.

Χθες, ο πρωθυπουργός παρέστη στην παρουσίαση του Αναπτυξιακού Προγράμματος Δυτικής Μακεδονίας, στο Αμφιθέατρο Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη, ενώ αργότερα μίλησε σε εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας στο Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κοζάνης.
Η νέα μονάδα που βρίσκεται σε δοκιμαστική λειτουργά και συμμετέχει στον ημερήσιο προγραμματισμό των μονάδων ηλεκτροπαραγωγής που διενεργεί καθημερινά ο διαχειριστής του συστήματος ΑΔΜΗΕ, αναμένεται να μπει σε εμπορική λειτουργία μέσα στην άνοιξη.

Ωστόσο, ήδη η μονάδα έφτασε να λειτουργεί έως και στο 100% της δυναμικότητάς της, συνεισφέροντας στην κάλυψη των ενεργειακών αναγκών της χώρας.

Θα προσφέρει ενέργεια μέχρι το 2028

Η επένδυση για την ολοκλήρωση της λιγνιτικής μονάδας Πτολεμαΐδα 5 ανήλθε σε 1,5 δισ. ευρώ και έχει ισχύ 0,61GW. Θα προσφέρει ενέργεια στο ηλεκτρικό σύστημα της χώρας μέχρι το 2028, σύμφωνα με τον σημερινό προγραμματισμό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ