Η κατάσταση στη Γάζα κλιμακώνεται με νέους βομβαρδισμούς σήμερα το πρωί από τον ισραηλινό στρατό την ώρα που οι ΗΠΑ προειδοποίησαν νωρίτερα πως δεν θα παραδώσουν όπλα και πυρομαχικά σε περίπτωση χερσαίας επίθεσης ευρείας κλίμακας στη Ράφα. Παράλληλα οι διαπραγματεύσεις στο Κάιρο βρίσκονται σε κρίσιμο σημείο ώστε να επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός στην Λωρίδα της Γάζας.

Λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα, ομάδα του Γαλλικού Πρακτορείου μετέδωσε πως εξαπολύθηκαν πολλές ομοβροντίες του πυροβολικού στη Ράφα, στην περιοχή των κλειστών συνόρων της Λωρίδας της Γάζας με την Αίγυπτο. Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως προχώρησε επίσης σε αεροπορικούς βομβαρδισμούς εναντίον «θέσεων της Χαμάς» στο κεντρικό τμήμα του θυλάκου, που έχει υποστεί πελώρια καταστροφή έπειτα από επτά και πλέον μήνες πολέμου.«Αν μπουν στη Ράφα, δεν θα παραδώσω τα όπλα που χρησιμοποιούνται (…) εναντίον πόλεων», είπε ο κ. Μπάιντεν καθώς ο ισραηλινός στρατός ανέφερε πως προετοιμάζει «περιορισμένης» έκτασης επιχείρηση στη Ράφα, όπου ο ΟΗΕ φοβάται «λουτρό αίματος».

Ανώτερος αμερικανός αξιωματούχος επιβεβαίωσε, υπό τον όρο να μην κατονομαστεί πως την περασμένη εβδομάδα ανεστάλησαν οι παραδόσεις «1.800 βομβών 2.000 λιβρών (907 κιλών) και 1.700 βομβών 500 λιβρών (226 κιλών)» στον ισραηλινό στρατό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ