Σε νέες λύσεις προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της δυσοσμίας στην ευρύτερη περιοχή, που παρά τις όποιες προσπάθειες έγιναν, παραμένει, προκαλώντας την αγανάκτηση και την οργή των κατοίκων, προχωρά ο δήμος Κορδελιού – Ευόσμου.

Όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Κλεάνθης Μανδαλιανός κατά τη διάρκεια εκδήλωσης απολογισμού πεπραγμένων της δημοτικής αρχής, που έγινε προ ημερών, ο δήμος θα τρέξει πρόγραμμα, σύμφωνα με το οποίο για πρώτη φορά οι πολίτες θα μπορούν να ελέγχουν μέσω ειδικού link τα ΕΛΠΕ, που με βάση την μελέτη προσδιορισμού που εκπόνησε το ΑΠΘ, αποτελούν κύρια πηγή, και συγκεκριμένα οι εγκαταστάσεις τους στην περιοχή του Κορδελιού.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο του προγράμματος, μέχρι το τέλος του έτους τοποθετούνται ηλεκτρονικοί αισθητήρες μέσα στα ΕΛΠΕ και σε 15 σημεία σε όλο τον αστικό ιστό που θα υποδείξει ο δήμος.

Σύμφωνα με το δήμαρχο, θα γίνεται on line καταγραφή των ρύπων της ατμόσφαιρας όλο το 24ωρο και θα μεταδίδεται η απόλυτη εικόνα τους στο δήμο σε πραγματικό χρόνο. «Εργαζόμαστε για να λυθεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα το θέμα της δυσοσμίας» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μανδαλιανός.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ