Εκδήλωση διαμαρτυρίας φοιτητικών συλλόγων του ΑΠΘ στη φοιτητική λέσχη βρίσκεται σε εξέλιξη σήμερα 8 Μαΐου από τις πρωινές ώρες. Εργαζόμενοι και φοιτητές έχουν καταλάβει τα εστιατόρια της λέσχης και ζητούν επαναπρόσληψη των απολυθέντων και δωρεάν σίτιση για όλους.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση των φοιτητικών συλλόγων του ΑΠΘ που συμμετέχουν στη διαμαρτυρία:

“Σε μια περίοδο που το κόστος ζωής είναι ασήκωτο, με συνεχώς αυξανόμενα ενοίκια και λογαριασμούς, ακρίβεια σε όλα τα αγαθά και εξευτελιστικές συνθήκες εργασίας, ερχόμαστε πάλι αντιμέτωπες με το θέμα της λέσχης. Αυτήν την φορά ανακοινώνεται αρχικά η απόλυση 6 εργαζομένων αυτής και η μεταφορά τους εκτός πόλης. Ως απάντηση οι ίδιοι προχωρούν σε στάση εργασίας για την επαναπρόσληψη τους. Εν τέλει μαθαίνουμε πως δεν θα γίνει καμιά μεταφορά και οι απολυμένοι φτάνουν τους 11 εργαζομένους λόγω της λήξης των 3μηνων συμβάσεων τους. Σε συνδυασμό με αυτό έρχεται και η ανακοίνωση πως οι μερίδες θα μειωθούν αν δεν βγει ικανοποιητικός αριθμός καρτών σίτισης και θα αρχίζουν να πραγματοποιούνται έλεγχοι αποκλείοντας όποιο δεν τηρεί τα κριτήρια που αυτή τη στιγμή υπάρχουν.

Συγχρόνως βλέπουμε την κατάσταση της λέσχης στο ΠΑΜΑΚ, η οποία δείχνει πως φαντασιώνονται την λέσχη του ΑΠΘ. Μία λέσχη με αυστηρούς ελέγχους, στην οποία είτε είσαι φοιτήτρια που πληρείς κάποια συγκεκριμένα οικονομικά-κοινωνικά κριτήρια είτε πληρώνεις αντίτιμο για να μπορείς να φας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ