Αναφορά του πρωθυπουργού στα μεγάλα έργα της Θεσσαλονίκης
Μετά το τέλος των συσκέψεων με εκπροσώπους φορέων της πόλης στο ΥΜΑΘ, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δηλώσεις του στα μεγάλα έργα της Θεσσαλονίκης.

O πρωθυπουργός για το Μετρό ανέφερε: “Ενδεικτικά αναφέρω την μεγάλη πρόοδο η οποία, ήδη, γίνεται στο σημαντικότερο έργο της πόλης -που δεν είναι άλλο από το Μετρό- με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας όπου δόθηκε τελική λύση στο ζήτημα της κατασκευής του σταθμού της Βενιζέλου. Και νομίζω ότι πρέπει να είναι κάποιος πολύ καχύποπτος για να μην αναγνωρίζει ότι σήμερα ήδη η πόλη αλλάζει, χώροι ελεύθεροι αποδίδονται καθώς εργοτάξια απομακρύνονται”.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε και στον σταθμό Βενιζέλου τονίζοντας:”Και βέβαια θα επαναλάβω τη δέσμευσή μου ότι ο σταθμός της Βενιζέλου θα παραδοθεί με τα σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα να έχουν επιστρέψει με απόλυτη επιστημονική και αρχαιολογική συνέπεια στη θέση τους. Όπως εξάλλου ήδη θα ξεκινήσει να γίνεται στο σταθμό της Αγίας Σοφίας. Θέλω να θυμίσω ότι όταν αποσπάστηκαν εκεί τα αρχαία δεν υπήρχε καμία πρόβλεψη επανατοποθέτησής τους και δεν είχε αποκαλυφθεί τότε στην πόλη όλο αυτό το μεγάλο κύμα αντίδρασης που προκλήθηκε με το σταθμό της Βενιζέλου”.

O Kυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε για το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης τα εξής:”Να πω, επίσης, ότι στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης προχωρούν με ταχύτητα τα έργα βελτίωσης, στην 6η προβλήτα. Αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός του 2024. Ήδη η πορεία του λιμανιού, είναι μία πορεία ανοδική, εκμεταλλεύτηκε το λιμάνι τη συγκυρία της πανδημίας και οι προοπτικές για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης είναι εξαιρετικά ευοίωνες”

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην ΔΕΘ λέγοντας:”Tο σχέδιο για την ανάπλαση του χώρου της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης προχωρά και αυτό εντός του προγράμματος ολοκληρώθηκε -όπως ξέρετε- ήδη ο διεθνής αρχιτεκτονικός διαγωνισμός και δρομολογούνται τα επόμενα βήματα και ο στόχος είναι οι εργασίες ανάπλασης να ξεκινήσουν εντός του 2023”.

“Θέλω να κάνω μία ειδική αναφορά σε ένα έργο που είναι πάρα πολύ σημαντικό για τη Δυτική Θεσσαλονίκη. Και αναφέρομαι στο πρώην στρατόπεδο «Παύλου Μελά». Χάρη σε συντονισμένες ενέργειες της Κυβέρνησης και των συναρμοδίων Υπουργείων εγκρίθηκε το ειδικό πολεοδομικό σχέδιο για τη μετατροπή του πρώην στρατοπέδου σε Μητροπολιτικό Πάρκο.Το ΦΕΚ δημοσιεύτηκε πριν από λίγες ημέρες, στις 26 Αυγούστου για την ακρίβεια. Και η σύμβαση για το ανάδοχο είναι στο ελεγκτικό συνέδριο για το προσυμβατικό έλεγχο. Εκτιμούμε ότι τα έργα για αυτόν τον πάρα πολύ σημαντικού πνεύμονα πρασίνου και πολιτισμού για ολόκληρη τη Δυτική Θεσσαλονίκη θα ξεκινήσουν εντός του μήνα Οκτωβρίου. Με μεγάλη χαρά θα βρεθώ, τότε, στον χώρο ώστε να υποδείξουμε και σε όσους συμπολίτες σας εξακολουθούν να είναι καχύποπτοι ότι το έργο αυτό αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση και θα δρομολογηθεί ακριβώς όπως είχαμε δεσμευτεί”, ήταν τα λόγια του πρωθυπουργού για το πρώη στρατόπεδο «Παύλου Μελά».

Για το αεροδρόμιο “Μακεδονία” σημείωσε: “Τέλος ένα από τα έργα για τα οποία είχαμε μιλήσει στο παρελθόν έχει ήδη ολοκληρωθεί. Και αναφέρομαι στην επέκταση του αεροδρομίου «Μακεδονία», το οποίο πια έχει ανοίξει τις πύλες του, είναι πολύ μεγαλύτερο, είναι πολύ πιο σύγχρονο, στους επισκέπτες της πόλης, μέρος μιας πάρα πολύ σημαντικής επένδυσης εκσυγχρονισμού 14 περιφερειακών αεροδρομίων. Ένα έργο το οποίο ξεκίνησε από την προηγούμενη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ολοκληρώνεται, ολοκληρώθηκε μάλλον, καθώς έχουν ολοκληρωθεί τα έργα και στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια πάλι από Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ