Τις εργασίες ανακατασκευής της γέφυρας στον Αλιάκμονα, στο ύψος των διοδίων του Αιγινίου, στην Πιερία, επιθεωρεί αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τις εργασίες ανάπλασης του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά στον ομώνυμο Δήμο είδε από κοντά πριν από λίγο ο πρωθυπουργός.Τον πρωθυπουργό ενημερώνουν για το έργο ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, ο υφυπουργός Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης, η γενική γραμματέας Υποδομών, Έλλη Γεράρδη και εκπρόσωποι της κατασκευάστριας εταιρίας.

Πολύ ικανοποιημένος με την πρόοδο των εργασιών για την ανάπλαση του πρώην στρατοπέδου του Παύλου Μελά δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης που επισκέφτηκε πριν από λίγη ώρα την περιοχή.

Όπως σημείωσε ο πρωθυπουργός, “περνάμε από τις εξαγγελίες σε έργα τα οποία γίνονται βάσει συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος και με εξασφαλισμένα κονδύλια”. Ανέφερε πως το έργο αυτό έχει τεράστια σημασία όχι μόνο για τη δυτική Θεσσαλονίκη αλλά και για όλη την πόλη, τονίζοντας τη σημασία να υπάρχουν χώροι καλύπτοντας όλες τις χρήσεις, εξασφαλίζοντας και τη βιωσιμότητα του αλλά και αφήνοντας μια πολιτιστική κληρονομιά, όσον αφορά το μουσείο της αντίστασης και του προσφυγικού ελληνισμού κτλ.

Είπε παράλληλα πως υπάρχουν και άλλα στρατόπεδα που είναι στην ίδια κατάσταση, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν με την ίδια λογική, και πως η κυβέρνηση είναι σε επαφή με τους αρμόδιους φορείς για να εξεταστεί ο τρόπος με τον οποίον μπορούν να αξιοποιηθούν.

Μιλώντας γενικότερα για τα έργα που γίνονται στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι ποτέ δεν είχαν γίνει τόσα πολλά έργα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, σε όλη την κεντρική Μακεδονία αλλά ειδικά στην πόλη της Θεσσαλονίκης , έργα υποδομών, έργα πρασίνου, έργα καινοτομίας και πολιτισμού. “Η Θεσσαλονίκη αλλάζει όψη και πιστεύω ότι αυτός είναι ένας λόγος που αποκτά και τη δική της ξεχωριστή αναπτυξιακή δυναμική. Αυτός μπορεί να είναι ένας λόγος που μπορεί να προσελκύει επενδύσεις από μεγάλες επιχειρήσεις ελληνικές αλλά και του εξωτερικού, διότι όλα αυτά συνδέονται με μία Θεσσαλονίκη η οποία έχει το μέλλον μπροστά της και μπορεί να το ατενίζει με αισιοδοξία” είπε χαρακτηριστικά. Δεσμεύτηκε δε να επιστρέψει για να δει την πρόοδο των εργασιών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ