Μέτρα στήριξης από την κυβέρνηση έρχονται με στόχο την καταπολέμηση της ακρίβειας, η οποία πλήττει τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς και γι’ αυτό το λόγο οι παρεμβάσεις θα συνεχιστούν όσο διαρκέσει η κρίση.Έτσι παρόλα τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί και θα εφαρμοστούν τις προσεχείς ημέρες – κάρτα καυσίμων, επιταγή ακρίβειας, επίδομα τέκνων-, το οικονομικό επιτελείο ήδη επεξεργάζεται ένα νέο πλέγμα μέτρων ανακούφισης για τον Μάιο, το οποίο εστιάζει κυρίως στην ελάφρυνση των επιβαρύνσεων στους λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αερίου.
Μέχρι την Μεγάλη Πέμπτη θα καταβληθεί σε 1.750.000 αδύναμους οικονομικά πολίτες η επιταγή ακρίβειας– έκτακτο δώρο Πάσχα των 200 ευρώ. Στους χαμηλοσυνταξιούχους η οικονομική ενίσχυση θα καταβληθεί τη Μεγάλη Τετάρτη. Τα ποσά θα πιστωθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των συνταξιούχων με ανώτατο ετήσιο ατομικό φορολογητέο εισόδημα έως 7.200 ευρώ (600 ευρώ μηνιαίως) και ετήσιο οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα έως 14.400 ευρώ.Εν τω μεταξύ οι πληρωμές για τις συντάξεις του Μαΐου θα πραγματοποιηθούν νωρίτερα από τις προβλεπόμενες ημερομηνίες λόγω της εορτής του Πάσχα.

Έτσι, η πληρωμή αρχίζει από τη Μεγάλη Τρίτη 19 Απριλίου με τις ημερομηνίες ανά ταμείο να είναι οι εξής:

Στις 19 Απριλίου 2022, Μεγάλη Τρίτη, θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τ. ΟΑΕΕ, τ. ΟΓΑ, τ. ΕΤΑΑ, τ. ΝΑΤ, τ. ΕΤΑΤ, τ. ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ.
Στις 20 Απριλίου 2022, Μεγάλη Τετάρτη, θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις τράπεζες, τον ΟΤΕ και το Δημόσιο και ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε 1, 3, 5, 7, 9.
Στις 21 Απριλίου 2022, Μεγάλη Πέμπτη, θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις τράπεζες, τον ΟΤΕ και το Δημόσιο και ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε 0, 2, 4, 6, 8.
Σημειώνεται ότι την Μεγάλη Τετάρτη (20/4) θα καταβληθεί και η «επιταγή ακρίβειας» των 200 ευρώ στους χαμηλοσυνταξιούχους.
Επιδότηση καυσίμων
Αναφορικά με την επιδότηση καυσίμων, η πλατφόρμα στο gov.gr θα ανοίξει την επόμενη εβδομάδα. Oι δικαιούχοι της ψηφιακής κάρτας θα πρέπει να εισέρχονται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα βρίσκεται στην ενιαία ψηφιακή πύλη του Δημοσίου gov.gr, χρησιμοποιώντας μόνο τους κωδικούς τους στο TAXISnet και θα δηλώνουν το όχημα για το οποίο αιτούνται την επιδότηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ