Σαγκάη καραντίνα: Σκύλοι – ρομπότ και drones ελέγχουν τους κατοίκους – Θανατώνουν κατοικίδια ασθενών COVID
«Οργουελικές καταστάσεις» βιώνει η Σαγκάη των 26 εκατομμυρίων κατοίκων. Το καθεστώς lockdown που διέταξε η κυβέρνηση του προέδρου Σι Τζιπίνγκ ξεπερνάει κάθε λογική με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να βρίσκονται σε απόγνωση. Οι σκληροί κανόνες της νέας καραντίνας, πυροδοτούν ένα κλίμα γενικευμένου θυμού διότι δεν επιτρέπουν στους πολίτες να βγουν από το σπίτι ακόμη και αν υπάρχει σοβαρός λόγος.

Ταυτόχρονα, παιδιά έως 7 ετών που νοσούν από κορονοϊό, χωρίζονται από τις οικογένειές τους ενώ οι λεηλασίες – λόγω ελλείψεων τροφίμων – είναι πια σύνηθες φαινόμενο στην κινεζική πόλη.

Η μεγαλύτερη πόλη της Κίνας θυμίζει ατελείωτο φρούριο, με τις τοπικές αρχές να μετέρχονται οποιοδήποτε μέσο για να μην βγαίνουν οι κάτοικοι από τα σπίτια τους. Μάλιστα, όπως φαίνεται σε βίντεο που κυκλοφορεί στα κοινωνικά δίκτυα, έχει στηθεί ειδικό στρατόπεδο για καραντίνα.Τα ρομπότ σκυλιά ζητούν από τους κατοίκους να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους. Τα drones πετούν στον ουρανό, έρχονται κοντά σε όσους εντοπίζουν να βρίσκονται έξω και τους ζητούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους.
Ακόμα, βίντεο με σκύλους ρομπότ με συνδεδεμένα ηχεία εμφανίστηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αμέσως μετά την ανακοίνωση του lockdown.

Ηχούν μηνύματα, όπως «φορέστε τη μάσκα, πλένετε συχνά τα χέρια σας, ελέγξτε τη θερμοκρασία σας» και ζητούν από τους ανθρώπους να επιστρέψουν στα σπίτια τους.Σκηνές χάους επικρατούν στη Σανγκάη, μετά την επιβολή σκληρού lockdown από την κεντρική κυβέρνηση του Σι Τζινπίνγκ, στο πλαίσιο της πολιτικής «μηδενικής Covid» που εφαρμόζει.

Η αγανάκτηση των 26 εκατομμυρίων κατοίκων της μητρόπολης είναι μεγάλη, ενώ βίντεο που δημοσιεύονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν πολύ σκληρές εικόνες.Ειδικότερα, σε ένα βίντεο, φαίνεται ένας άντρας που φορά προστατευτική στολή για τον κορωνοϊό να έρχεται σε αντιπαράθεση και να χτυπά μια γυναίκα.

Σε άλλα δύο βίντεο φαίνονται εργαζόμενοι που επίσης φορούν προστατευτικές στολές να μαζεύουν ζώα, των οποίων οι ιδιοκτήτες νόσησαν με κορονοϊό, προκειμένου να τα θανατώσουν, ενώ σε άλλα βίντεο βλέπουμε σκηνές από κέντρα καραντίνας ασθενών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ