Στην απόρριψη των μαρτύρων που πρότειναν ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Δ. Παπαγγελόπουλος για να κληθούν να καταθέσουν στην Προανακριτική Επιτροπή, προχώρησε η ΝΔ. Το κυβερνών κόμμα αποφάσισε να κληθούν προς κατάθεση ως ύποπτοι οι Δ. Παπαγγελόπουλος, Γ. Φιλιππάκης, Γ. Παπαδάκου και Αλ. Τάρκας. Οι μεθοδεύσεις αυτές ανάγκασαν τους βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αποχωρήσουν από τη συνεδρίαση. «Η Επιτροπή δεν μπορεί να καταστήσει κάποιους υπόπτους πριν από την σύνταξη του πορίσματος. Δεν μπορούμε να καταστήσουμε υπόπτους κάποιους, επειδή τους χαρακτήρισε έτσι ένας ιδιώτης, ο Σ. Μιωνής», τόνισε, σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, ο Σπύρος Λάππας.Επιπρόσθετα, ο Γιάννης Γκιόλας, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Επιτροπής, επεσήμανε: «Η διεύρυνση του κατηγορητηρίου αφορά σε αυτοτελείς πράξεις, οι οποίες αναφέρονται από έναν και μόνο ιδιώτη, τον κ. Μιωνή. Εμείς, είμαστε εισαγγελείς ειδικών καθηκόντων. Δεν είναι θέσφατο τα όσα καταγγέλλει ο Μιωνής, το αντίθετο μάλιστα. Εμείς, ψάχνουμε την αλήθεια κι αυτό δεν μπορεί να γίνει χωρίς καταθέσεις μαρτύρων, χωρίς αποδεικτικό υλικό. Εμμένουμε να εξεταστούν όλοι οι παράγοντες που μπορούν να συνεισφέρουν επί του ερευνητέου θέματος. Χωρίς την διασφάλιση των εχέγγυων, εμείς θα το σκεφτούμε πολύ σοβαρά θα συνεχίσουμε να είμαστε παρόντες μόνο για να προβάλουμε ενστάσεις στις μεθοδεύσεις σας».

Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Δ. Παπαγγελόπουλος πρότειναν να κληθούν οι δύο επόπτες αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου κ.κ. Παπαγεωργίου και Μπρακουμάτσος, οι εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς, οι εισαγγελείς Καλούδης και Ζαγοραίος, η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου, η πρώην Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου και ο Γ. Φιλιππάκης με τον δικηγόρο του κ. Μαργωμενο, όπως επίσης ο Αλ. Τάρκας και ο κ. Ιατρού.

Η πλειοψηφία απέρριψε τα αιτήματα του ΣΥΡΙΖΑ και του Δ. Παπαγγελόπουλου. Σημειώνεται ότι το ΚΙΝ.ΑΛΛ. ζήτησε την εκ νέου κλήση του εισαγγελέα Γ. Αγγελή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ