«Στηρίζω με όλες τις δυνάμεις μου την προσπάθεια αυτή και συμπράττω στον ευγενή αυτό στόχο» τόνισε από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας αναφερόμενος στην πρωτοβουλία Μητσοτάκη για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα.

«Η φιλόξενη κοινωνία της Θεσσαλονίκης μπορεί να φιλοξενήσει και να περιθάλψει προσφυγόπουλα» σημείωσε ο Κ. Ζέρβας επισημαίνοντας ότι η πόλη θα φιλοξενήσει ακόμα περισσότερα παιδιά από όσα μπορεί να υπολογίζει η κυβέρνηση.

«Μιλάμε για προσφυγόπουλα, για παιδιά ασυνόδευτα. Αδυνατώ να μετρήσω κεφάλια» σχολίασε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος αναφερόμενος στο προσφυγικό παρελθόν της Θεσσαλονίκης. «Εμείς θα μετρήσουμε σήμερα παιδικές ψυχές και σε λίγα χρόνια θα παραδώσουμε πολίτες που θα μπορούν να ζήσουν αρμονικά, θα σέβονται τον πολιτισμό και τους κανόνες της ελληνικής κοινωνίας» συμπλήρωσε.

«Είναι μια δύσκολη στιγμή, να σταθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων. Δεν θα συρθούμε από τις εξελίξεις. Δεν θα εκχώρησουμε την πολιτική πρωτοβουλία στις ακραίες φωνές» πρόσθεσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης. «Είμαι βέβαιος ότι οι Έλληνες μεριμνούν για τα παιδιά κάθε πατρίδας. Εμείς οι Θεσσαλονικείς θα αποδείξουμε ότι αυτά τα παιδιά μπορούν να αισθάνονται πατρίδα τους την Ελλάδα» κατέληξε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ