Επιστρέφει η αριστεία στην επιχειρηματικότητα και στην κοινωνία. Επιστρέφει η ελεύθερη η οικονομία στην Ελλάδα και μαζί με αυτήν και η επιχειρηματικότητα”, επισήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ‘Αδωνις Γεωργιάδης, υπογραμμίζοντας τον “κομβικό ρόλο” που θα διαδραματίσουν ο ιδιωτικός τομέας και οι επιχειρήσεις, για να κερδίσει η ελληνική κυβέρνηση το στοίχημα που έχει βάλει, και την επόμενη 4ετία η Θεσσαλονίκη να είναι μια καινούρια πόλη.

Μιλώντας από το βήμα της αποψινής τελετής απονομής των πρώτων αριστείων επιχειρηματικότητας που απένειμε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ), ο κ. Γεωργιάδης λέγοντας ότι “ηττήθηκαν οι ιδέες της αριστεράς που γευτήκαμε όλοι μας, για λίγο ευτυχώς, για τεσσεράμισι χρόνια”, σημείωσε πως “επιτέλους ήρθε η ώρα να ξεφύγουμε από την ιδεολογική μιζέρια των τελευταίων χρόνων”. Αναφερόμενος στη στροφή στο “αυτονόητο”, όπως είπε χαρακτηριστικά, ο κ. Γεωργιάδης υπενθύμισε τις αντιδράσεις που υπήρξαν όταν δημιουργούταν ο ιδιωτικός αερομεταφορέας της Aegean, την εποχή που όπως είπε “ο φορολογούμενος πλήρωνε ακριβά τις ζημίες της κρατικής τότε, ‘Ολυμπιακής και Αεροπορίας’”.

Μεταξύ άλλων, ο ίδιος αναφέρθηκε και σε εκείνους τους επιχειρηματίες που αισχροκερδούν, λέγοντας “αυτούς δεν τους θέλουμε και πρέπει να απομακρυνθούν. Την ίδια στιγμή όμως, πρέπει να τιμάμε την καλή επιχειρηματικότητα”.

Ο ίδιος εξήρε το έργο που παράγεται στο ΕΕΘ, τόσο από τον πρόεδρό του, Μιχάλη Ζορπίδη, όσο και από τους ανθρώπους του και εξέφρασε την ευχή του να καταστεί θεσμός η απονομή αριστείων επιχειρηματικότητας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.

Εκφράζοντας τη χαρά του για τη “φιλική στροφή προς την επιχειρηματικότητα που έκανε και θα συνεχίσει να κάνει η κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη”, ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), Θεόδωρος Καράογλου σημείωσε πως “επιτέλους έλαβε τέλος η εποχή της αριστεράς, στη διάρκεια της οποίας η επιχειρηματικότητα θεωρούταν ως κάτι κακό”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ