“Καλύτερα να μη μας άνοιγαν» είπε σε ραδιοφωνική εκπομπή o γ.γ. της Ένωσης Εστιατόρων Ψητοπωλών και Καφέ Μπαρ νομού Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Επιτροπίδης, αναφερόμενος στις ανακοινώσεις της κυβέρνησης περί επαναλειτουργίας των καταστημάτων εστίασης με την αξιοποίηση μόνο των εξωτερικών τους χώρων και υπό πολύ αυστηρές προϋποθέσεις.

Αναφέρθηκε στα καταστήματα εστίασης που βρίσκονται στην παραλιακή ζώνη της Θεσσαλονίκης και τόνισε ότι έχουν «10.000 ευρώ ενοίκιο». «Στην παραλία δεν υπάρχουν μεγάλα πεζοδρόμια αλλά τεράστια ενοίκια» ανέφερε ο κ. Επιτροπίδης λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είναι σίγουρο ότι θα κλείσουν όλα τα μαγαζιά της παραλιακής. Θα έχουμε μία εικόνα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με κλειστά καταστήματα».

Έκανε λόγο για «καταδικαστέο μέτρο» και διερωτήθηκε «τι πείραζε ένα κατάστημα να μπορεί να βάλει 10 πελάτες στον εσωτερικό του χώρο αν αυτός είναι 100 τ.μ., ίσα ίσα για να λειτουργήσει κάπως».

Ο κ. Επιτροπίδης εκτίμησε ότι «το 80% των καταστημάτων εστίασης θα κλείσει» καθώς όπως είπε «δε συμφέρει να ανοίξουν την 1η Ιουνίου».

Τέλος, γνωστοποίησε ότι οι καταστηματάρχες ζητούν επιδότηση ενοικίου για όσο διάστημα τα καταστήματα είναι κλειστά και η έκπτωση 40% να διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι τέλος Δεκεμβρίου, ενώ προανήγγειλε απεργιακές κινητοποιήσεις στην περίπτωση που δεν εισακουστούν τα αιτήματά τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ