Στη σύσκεψη με τους παραγωγικούς φορείς στο ΥΜΑΘ, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, συμμετείχε ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Ο κ. Ζέρβας έθεσε μια σειρά από ζητήματα της πόλης στον πρωθυπουργό όπως το κυκλοφοριακό, το μετρό, τις αστικές συγκοινωνίες και τη διαχείριση απορριμμάτων καθώς επίσης και ζητήματα ασφάλειας και ευταξίας της πόλης.

Ειδικότερα, αναφερόμενος στο μετρό, τόνισε:

«Εγώ προσωπικά σαν δήμαρχος, ξέρετε την εμπλοκή μου με το θέμα της Βενιζέλου , θα πάρω πρωτοβουλίες ούτως ώστε να έχουμε δρομολόγηση της λύσης, του θέματος αυτού πολύ άμεσα και να έχουμε μέσα σε αυτή την τετραετία μετρό».

Πρόσθεσε επίσης πως «τα δεδομένα είναι γνωστά για το Μετρό. Θα έχουμε μια ολοκλήρωση της βασικής γραμμής το 2021 αλλά ο σταθμός της Βενιζέλου θα είναι off. Αυτή τη στιγμή για το σταθμό της Βενιζέλου δεν υπάρχει λύση, κοστολογημένη με συγκεκριμένη εντολή. Άρα πρέπει εμείς να βρούμε την εφαρμόσιμη λύση, ώστε σε δεύτερο στάδιο, 2023 ή όποτε, λειτουργία και σταθμού Βενιζέλου».

Όσον αφορά τη δική του πρόταση για το θέμα είπε:

«Αυτή τη στιγμή δεν θα σας πω κάτι συγκεκριμένο αλλά μέσα στο Σεπτέμβριο θα πάρω πρωτοβουλίες, θα βρεθούμε όλοι οι φορείς μαζί, όχι μόνο αυτοί που εμπλέκονται στο έργο, ούτως ώστε σε πλήρη διαφάνεια αλλά και παράλληλα με μια δυνατότητα εφαρμογής όλων αυτών που λέμε, να έχουμε την καλύτερη δυνατή λύση».

Παράλληλα, αναφερόμενος στο ζήτημα του ΟΑΣΘ εξέφρασε τη χαρά του που η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός έχουν πάρει ζεστά το θέμα

«Χαίρομαι πάρα πολύ που η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός το χει πάρει πάρα πολύ ζεστά το θέμα. Πιστεύω ότι και μέσα στη ΔΕΘ θα υπάρξουν θετικές ανακοινώσεις», ανέφερε στις δηλώσεις του ο Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Απαντώντας σε ερώτηση για πιθανή εμπλοκή ιδιωτών στον Οργανισμό είπε:

«Αυτό δεν είναι κάτι που θα σας το απαντήσω εγώ η καινούργια διοίκηση του ΟΑΣΘ και του ΟΣΕΘ θα κάνει έναν σχεδιασμό που έχει να κάνει με τη λειτουργία και του Μετρό και του ΟΑΣΘ. Στόχος μας είναι σε δύο – τρία χρόνια να έχουμε τελείως διαφορετικό τοπίο στις συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης. Αυτό έχει να κάνει με την συνεργασία και του Μετρό και των νέων λεωφορείων της πόλης μας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ