Με την κλήρωση των ενόρκων προκειμένου μα συσταθεί το σώμα της έδρας ξεκίνησε η δεύτερη συνεδρίαση για την δίκη της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη Καμπανού. Στη συνέχεια οι 12 κατηγορούμενοι εισήλθαν στη δικαστική αίθουσα και δήλωσαν ονοματεπώνυμο, οικογενειακή κατάσταση, εργασία και τόπο κατοικίας.Η εισαγγελέας με τη σειρά της ανέγνωσε το κατηγορητήριο με τους κατηγορούμενους να το ακούν με σκυμμένο κεφάλι. Όταν τους ζητήθηκε από την πρόεδρο να αναφέρουν συνοπτικά τη θέση τους για το εάν αποδέχονται τις κατηγορίες όπως τους αποδίδονται οι κατηγορούμενοι απάντησαν πως δεν αποδέχονται τις κατηγορίες ενώ σχεδόν όλοι χρησιμοποίησαν το βήμα που τους δόθηκε προκειμένου να πουν ότι λυπούνται για ό,τι έγινε. Τέσσερις εξ αυτών ζήτησαν συγγνώμη από την οικογένεια του Άλκη και μόνο ένας να παραδέχθηκε ότι χτύπησε έναν από τους δυο φίλους του 19χρονου.
Ειδικότερα ο 1ος κατηγορούμενος είπε «δεν αποδέχονται τις κατηγορίες, ήμουν εκεί αλλά δεν έκανα τίποτα, λυπάμαι για αυτό που έγινε».

Ο 2ος δήλωσε πως «λυπάται για ο,τι συνέβη» και πως «τώρα δεν έχει να πει κάτι».

Αντίστοιχα και ο 3ος κατηγορούμενος παραδέχθηκε ότι ήταν παρών στο συμβάν αλλά δεν αποδέχθηκε τις κατηγορίες.

Συγγνώμη από οικογένεια του Άλκη ζήτησε ο 4ος κατηγορούμενος ο οποίος επίσης αρνήθηκε τις κατηγορίες αλλά παραδέχθηκε πως ήταν παρών στο συμβάν. Το ίδιο έκανε και ο 5ος ενώ οι 6ος και 7ος απλώς αρνήθηκαν τις κατηγορίες.

Ο 8ος κατηγορούμενος εξέφρασε τη λύπη του για ότι συνέβη αλλά επίσης αρνήθηκε τις κατηγορίες.

Ο 9ος κατηγορούμενος αρνήθηκε κι εκείνος τις κατηγορίες και μάλιστα τόνισε πως «αρνούμαι κατηγορηματικά την κατηγορία της ανθρωποκτονίας. Νιώθω βαθύτατη θλίψη για ότι έγινε και ζήτω συγγνώμη από οικογένεια Άλκη».

Συγγνώμη από την οικογένεια του Άλκη και τους δύο φίλους του που έπεσαν θύματα ξυλοδαρμού εκείνο το μοιραίο βράδυ ζήτησε και ο 10ος κατηγορούμενος ο οποίος μάλιστα τόνισε πως αναλαμβάνει την ευθύνη μόνο των δικών του πράξεων και θέλει να τιμωρηθεί μόνο για όσα πραγματικά έπραξε. «Παραδέχομαι ότι χτύπησα τον ένα φίλο του Άλκη αλλά ποτέ δεν ήρθα σε επαφή με τους άλλους δυο», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, οι δυο τελευταίοι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες, ζήτησαν συγγνώμη και εξέφρασαν τα συλλυπητήρια τους στην οικογένεια του Άλκη και ειδικότερα ο 12ος υποστήριξε πως είχε απλώς το ρόλο του ταξιτζή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ