Η πιο συνηθισμένη ποικιλία αχλαδιών που συναντά κανείς στην Ελλάδα είναι τα κρυστάλλια, με κιτρινοπράσινο χρώμα και λευκή σάρκα, ενώ οι αρωματικές κοντούλες και τα μεγαλύτερα βουτυράτα είναι άλλες ποικιλίες που μπορείτε να βρείτε στο εμπόριο.

Ο Όμηρος ανέφερε τα αχλάδια ως «δώρο των θεών» και μαθαίνοντας τα πολλαπλά οφέλη τους στην υγεία σας, σίγουρα θα συμφωνήσετε μαζί του.

Μειώνουν την αρτηριακή πίεση

Τα αχλάδια είναι πλούσια σε κάλιο, βοηθώντας στην αποβολή της περίσσειας νατρίου από το σώμα και συνηθίζετε να τρώτε πολλά επεξεργασμένα τρόφιμα, εξασφαλίστε την ισορροπία νατρίου-καλίου στον οργανισμό σας, με τη βοήθεια των αχλαδιών.

Ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα

Το πορτοκάλι δεν είναι η μοναδική πηγή βιταμίνης C. Ένα αχλάδι περιέχει περίπου 8 mg βιταμίνης C (περίπου το 11% της συνιστάμενης ημερήσιας πρόσληψης), τονώνοντας έτσι το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

Ανεβάζουν τα επίπεδα ενέργειας

Πλούσια σε φρουκτόζη, τα αχλάδια σάς προσφέρουν όλη την ενέργεια που χρειάζεστε κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αντί, λοιπόν, να επιλέξετε μια επεξεργασμένη μπάρα δημητριακών με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, προτιμήστε ένα αχλάδι για ενέργεια με διάρκεια.

Προστατεύουν τα οστά

Είναι γνωστό ότι το ασβέστιο είναι απαραίτητο για τη δημιουργία γερών οστών και την αποφυγή της οστεοπόρωσης. Προκειμένου ο οργανισμός σας να διατηρήσει το ασβέστιο, χρειάζεται το βόριο. Τα αχλάδια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βόριο και έτσι επιτρέπουν στο σώμα σας να αποθηκεύσει και να χρησιμοποιήσει το ασβέστιο, ενισχύοντας την οστική σας υγεία.

Θεραπεύουν το hangover

Τρώγοντας ένα αχλάδι προτού βγείτε για ποτό μπορείτε να μειώσετε την ποσότητα αλκοόλ που θα συγκεντρωθεί στο αίμα σας, σύμφωνα με έρευνα που είχε πραγματοποιηθεί από αυστραλιανό ερευνητικό ινστιτούτο. Αυτό φαίνεται να συμβαίνει χάρη στα βασικά ένζυμα που περιέχουν τα αχλάδια, τα οποία έχουν την ιδιότητα να μεταβολίζουν την αλκοόλη.

Ανακουφίζουν από τη δυσκοιλιότητα

Τα αχλάδια είναι ένα από τα πιο πλούσια φρούτα σε φυτικές ίνες, βοηθώντας έτσι στη ρύθμιση των κινήσεων του εντέρου και ανακουφίζοντάς σας από τη δυσκοιλιότητα. Για την ομαλή λειτουργία του πεπτικού σας συστήματος, φροντίστε να τρώτε ένα αχλάδι την ημέρα ή να πίνετε ένα ποτήρι από το χυμό του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ