Áíá÷þñçóç ôùí ðñþôùí 640 ðñïóöýãùí êáé ìåôáíáóôþí áðü ôï ëéìÜíé ôçò ÌõôéëÞíçò ìå ôï ðëïßï "ÊáëíôÝñá Âéóôá" ìå ðñïïñéóìü ôï ëéìÜíé ôçò Èåóóáëïíßêçò ôçí ÄåõôÝñá 2 Óåðôåìâñßïõ 2019. Ïé ðñüóöõãåò èá ìåôáöåñèïýí óôïí êáôáõëéóìü óôç ÍÝá ÊáâÜëá ôïõ Êéëêßò. (EUROKINISSI/ÇËÉÁÓ ÌÁÑÊÏÕ)

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε, στις 10:30, το πρώτο μέρος της μεταφοράς 1.500 αιτούντων άσυλο από τους καταυλισμούς της Μυτιλήνης και συγκεκριμένα από τη Μόρια σε δομές φιλοξενίας της βόρειας Ελλάδας.

Ομως, φαίνεται ότι η μεταφορά γίνεται υπό το βάρος των μεταναστευτικών ροών που έχουν αυξηθεί σημαντικά τις τελευταίες ημέρες, όταν και η Τουρκία άφησε ανοικτές τις πύλες, εκβιάζοντας έτσι την Ευρώπη.

Με τα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου να είναι «πνιγμένα» από πρόσφυγες και μετανάστες και η κατάσταση να μην μπορεί να ελεγχθεί, η κυβέρνηση έλαβε την απόφαση για μεταφορά στην ηπειρωτική Ελλάδα των πρώτων 1.500 κι ενδεχομένως να ακολουθήσουν κι άλλοι.Ωστόσο, με τις δομές που ήδη υπάρχουν να είναι γεμάτες, εκφράζονται φόβοι ότι το πρόβλημα απλά μεταφέρεται από τα νησιά σε άλλες περιοχές. Ειδικά από τη στιγμή που έρχεται χειμώνας και είναι δύσκολο να τα βγάλουν πέρα σε σκηνές εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες, και μάλιστα σε περιοχές της Βορείου Ελλάδος όπου το θερμόμετρο κατεβαίνει πολύ.

Οπως ήταν αναμενόμενο, υπήρξαν και οι πρώτες αντιδράσεις κατοίκων στο Κιλκίς όπου υπάρχουν ήδη 1.000 φιλοξενούμενοι και θα προστεθούν άλλοι τόσοι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ